april 8, 2015

Žalski pevski zbor z zlato medaljo

Akademski pevski zbor Risto Savin iz Žalca se je pred dnevi z mednarodnega tekmovanja v Budimpešti vrnil z zlato medaljo. Gre za izjemen dosežek, saj se je na prestižnem tekmovanju pomerilo več kot 50 zborov iz 16 držav.
APZ Risto Savin

Prvo mednarodno tekmovanje prineslo zlato medaljo

Za pevke in pevce Akademskega pevskega zbora Risto Savin Žalec je bilo to prvo mednarodno tekmovanje. Tekmovalni program je obsegal dve umetni in eno ljudsko pesem, vse pa so bile podpisane z imeni slovenskih avtorjev. Strokovna žirija je bila navdušena nad kakovostno izvedbo vseh treh del ter prepričljivo interpretacijo pod taktirko mladega zborovodje Petra Smoliča.

Zbor pevcev treh generacij

Akademski pevski zbor Risto Savin je mlad, obetajoč mešani pevski zbor, ki združuje enaindvajset pevk in pevcev treh generacij. Povezuje jih želja po ubranem, kakovostnem petju slovenskih ljudskih, umetnih pesmi. Prav tako pojejo tudi tuje zborovske skladbe, a prisegajo na slovensko glasbeno poustvarjanje. Naslednji večji izziv zbora je poleg predstavitve na medobčinski reviji še tematski letni koncert v juniju. (NS)