november 24, 2017

Žalski zdravstveni dom bo vodila Hana Šuster Erjavec

Zdravstveni dom dr. Jožeta Potrate Žalec bo prvega decembra začela voditi dosedanja podžupanja Občine Žalec Hana Šuster Erjavec. Soglasje k njenemu imenovanju je žalski občinski svet dal po burni razpravi.

Hana Šuster Erjavec (desno) se iz turizma seli v zdravstvo. Na fotografiji z žalskim županom Jankom Kosom in Natašo Gaber Sivka, vodjo urada za negospodarske javne službe na občini Žalec.

O očitkih ...
Včerajšnjo sejo občinskega sveta v Žalcu je zaznamovala vroča razprava o imenovanju nove direktorice Zdravstvene doma dr. Jožeta Potrate. Nekateri svetniki so izpostavili, da gre za politično imenovanje, saj je bila februarja letos po dolgih letih spremenjena sestava članov sveta javnega zavoda žalskega zdravstvenega doma, kar naj bi pripomoglo k imenovanju Hane Šuster Erjavec na mesto direktorice. Član sveta zavoda zdravstvenega doma in svetnik Viktor Mitov je trditve komentiral: „Dobili smo šest vlog, od tega so bile tri nepopolne, tri pa popolne in to po posvetu s pravno službo. Zato tu ne vidim nobenih težav.“ Nekateri svetniki so imeli kar nekaj pomislekov tudi glede vodstvenih izkušenj Šuster Erjavčeve. Med referencami so bile v njeni vlogi navedene izkušnje, ko je delala kot profesorica na Fakulteti za komercialne in poslovne vede v Celju. Svetnik Lojze Posedel je, kot večina drugih, izpostavil, da kandidatko za direktorico zelo ceni, tudi njeno delo, vendar: „V tem trenutku za to delovno mesto ta njena pedagoška služba in pa delovna mesta na fakulteti niso takšna, da bi lahko izpolnjevala pogoje za vodstveno delo na delovnem mestu direktorja zdravstvenega doma.“ Nekateri svetniki so Šuster Erjavčevi, ki je trenutno pomočnica direktorja Razvojne agencije Savinja in ena vodilnih pri projektu Fontane piv, stopili v bran. Izpostavili so, da se je s svojim delom doslej zelo izkazala.

Nova direktorica se izziva veseli
Po vroči razpravi je žalski občinski svet s 15 glasovi za in 6 proti vednarle dal soglasje za imenovanje Hane Šuster Erjavec za direktorico žalskega zdravstvenega doma. Tako kmalu iz turizma odhaja v zdravstvo. O izzivu je za naš radio povedala: „Izkušnje imam z vodenjem, deset let sem na fakulteti predavala ekonomiko, tako da sta mi ekonomika in menedžment poznana. Bo pa seveda to velik izziv in tega se veselim.“ Nova direktorica, ki bo funkcijo nastopila 1. decembra, sicer ni edina novost, ki čaka žalski zdravstveni dom. V njem želijo v prihodnje vzpostaviti Center za krepitev zdravja, za potrebe katerega bodo v prihodnjih letih zgradili prizidek. (NS)