julij 26, 2018

Zaplesali na tradicionalnem Aninem plesu

Na današnji 26. julij goduje sveta Ana. Že v začetku 19. stoletja je postala zaščitnica Rogaške Slatine, zato je ta dan tudi praznik slatinske občine. V tem mestu je dolga tudi tradicija Aninih plesov. Petični gostje so se letos zavrteli minulo soboto, preverite, kako je bilo.

Anin ples sta popestrila tudi baletnika SNG Maribor Catarina de Menesses in Anton Bogov. (Foto: Foto Blisk)

Kultura, kulinarika, zabava …
Anin ples je bil v znameniti Kristalni dvorani Grand hotela Rogaška. Gostje, ki so za vstopnico odšteli po 200 evrov, so v dvorano vstopali ob zvokih Kvarteta Akord, brbončice so si razvajali ob jedeh kuharskega mojstra Boruta Jakiča, na plesnem parketu pa so se vrteli ob glasbi Gala Dance Orchestra s pevcema Nuško Drašček in Blažem Vrbičem. Ob tem so uživali še v bogatem kulturnem programu, ki so ga oblikovali vrhunski glasbeniki in plesalci. Manjkal ni niti veličastni ognjemet, čast prvima zarezati v Anino torto pa je letos pripadla domačinoma, Nežiki in Ivanu Cajzeku, zvestima udeležencema Aninega plesa. Fotografske utrinke, ki jih je v objektiv ujel Foto Blisk, preveriti v spodnji galeriji. 

Dobrodelna nota
Sicer pa je imel Anin ples tudi tokrat dobrodelno noto. Rotary Cub Ljubljana-Emona je letošnji dobrodelni prispevek namenil za letovanje 24 otrok iz socialno ogroženih družin. Odšli bodo na poletni tabor v vas Soča v dolini Trente. (AD)