april 12, 2017

Zaradi celjskih nagrajencev življenje v mestu prijetnejše

Mestna občina Celje je proslavila občinski praznik. V ospredju pozornosti na slovesnosti v Narodnem domu so bili občinski nagrajenci. Župan Bojan Šrot je podelil osem celjskih grbov, gostje pa so uživali v spektakularni predstavi klovnov akrobatov in artistov, ki so pričarali nepozabno vzdušje. 

Gostje slovesnosti ob celjskem občinskem prazniku so uživali v predstavi artistov in klovnov akrobatov.

Zlato priznanje celjskim knjižničarjem
Najvišje priznanje, zlati celjski grb, je prejela Osrednja knjižnica Celje, za sedem desetletij uspešnega delovanja na področju knjižničarstva, za spodbujanje bralne kulture in medgeneracijskega povezovanja. Srebrna celjska grba sta šla tokrat v roke Ladislavu Gobcu, za predanost pri razvijanju celjskega kegljaškega športa, njegove mednarodne prepoznavnosti in za delo z mladimi, ter Andreji Zakonjšek Krt, za dosežke v operni umetnosti tako doma kot v tujini. Dobitniki bronastih grbov so bili letos trije, razveselili so se jih Društvo za glasbeno gledališče Slovenije, za muzikal Veronika Deseniška, Milan Ninić, za prispevek na področju humanitarnega dela in pomoč ljudem v stiski, ter Franc Meža, za dosežke v podjetništvu. Diplomantka Fakultete za logistiko Vaska Pejić in diplomant Akademije za glasbo Leon Firšt sta dobitnika kristalnih grbov. Prislužila sta si ju za odličnost v celotnem študijskem obdobju.

Županov poklon nagrajencem

Župan Bojan Šrot je v svojem uvodnem nagovoru osvetlil leto od zadnjega praznika in dejal, da se v zgodovino mesta ne bo zapisalo z zlatimi črkami. Kljub težkim časom, s katerimi se soočajo občine, je po njegovih besedah Celje zabeležilo kar nekaj pomembnih dosežkov. K mnogim so prispevali tudi letošnji občinski nagrajenci, pravi Šrot: „V vsakem mestu, tudi v našem, na srečo živijo ljudje, ki jim ni vseeno. Tisti, ki so pripravljeni težavam pogledati v oči, se z njimi soočiti in dati na razpolago svoj čas, znanje in izkušnje, da se te težave rešijo, zato, da bi bilo življenje v mestu lepše in prijetnejše. Takšni so naši letošnji nagrajenci. Iskrena hvala in moj poklon za vse, kar ste naredili za mesto in ljudi, ki živijo v njem. Na priznanje, ki ste si ga nedvomno zaslužili, ste lahko zelo ponosni.“ Sinočnja osrednja slovesnost je vrhunec praznovanja letošnjega občinskega praznika v Celju, a prireditve se bodo vrstile še ves mesec, pestro bo tudi maja, takrat bo mesto zaživelo v športnem duhu, saj se obeta tradicionalni mesec športa. (NS)