februar 12, 2018

Sneg pobelil doline, previdno na cestah!

Že od jutra sneži, dopoldne se je sneženje močno okrepilo. Ponekod na cestah je prometni kaos, predvsem zaradi zdrsov. Vzdrževalci so na terenu že od jutra, plužiti pa so začeli, ko je zapadlo 10 oz. 15 centimetrov snega.

Cestni delavci imajo poleg čiščenja cest delo tudi z reševanjem nekaterih vozil, ki so zdrsnila s cestišča. (Foto: Štajerski val)

Zjutraj posipavali, zdaj še pluženje
Celjski VOC, koncesionar za zimsko službo na državnih cestah in nekaterih občinskih v savinjski in koroški regiji, je svoje ekipe na teren poslal po 6. uri zjutraj. „Zjutraj smo ceste posipavali, ko bo debelina zapadlega snega 10. oz. 15. centimetrov, odvisno od kategorije ceste, ga bomo začeli tudi odstranjevati. Tako določa zakonodaja,“ nam je povedal Bogdan Kočevar.

Zimska oprema in prilagoditev vožnje
Kočevar ob tem vse voznike poziva, naj se na ceste nikar ne odpravljajo brez zimske opreme, ob tem je treba voziti skrajno previdno. Poudarja, da je v takšnih razmerah posebej nevarno prehitevanje. Tovornjakom svetuje izločitev iz prometa, če je vožnja nujna, pa naj uporabijo verige. Kar nekaj tovornjakov je sicer že obstalo na klancih in močno ovirajo promet, prav tako so že poročila o več prometnih nesrečah. Aktualno stanje na cestah spremljajte TUKAJ. (AD)