januar 13, 2017

Zaradi sneženja težave na cestah

Močno sneženje, ki je okoli poldneva zajelo tudi naše kraje, je na Koroškem in Štajerskem močno poslabšalo razmere na cestah. Kot so sporočili z mariborske policijske uprave, so v zadnji uri posredovali pri desetih prometnih nesrečah, a zgodilo se jih je še več. 

Sneženje močno ovira promet, zato vozite previdno in z zmanjšano hitrostjo.

Previdno, če se odpravljate na pot
Uresničile so se napovedi vremenoslovcev, ki so za popoldne napovedali močno sneženje v večjem delu Slovenije. Precej težav sneg povzroča na Mariborskem, kjer so zaradi varnosti policisti zaprli Šentiljsko cesto v Mariboru na Košaškem klancu. Cesta ni splužena in je zato prenevarna za vožnjo. Zaprta bo dokler je vzdrževalci ne bodo očistili. Težave so tudi na cesti Velenje-Slovenj Gradec pri Mislinji, kjer je zaradi več ustavljenih tovornih vozil promet urejen izmenično enosmerno, nastal je zastoj. Na generalni policijski upravi voznike pozivajo, da se na pot podajte le z ustrezno zimsko opremo in tehnično brezhibnim vozilom. Upoštevanje cestnoprometna pravila, predvsem pa prilagodite vožnjo razmeram na cesti, vozite počasneje in z večjo varnostno razdaljo. Če se odpravljate na pot, aktualne prometne razmere preverite TUKAJ.

Tovornjake izločajo
Z mariborske policijske uprave so sporočili, da so jih hrvaški kolegi obvestili, da zaradi sneženja na mejnem prehodu Gruškovje ne bodo več dovolili vstopa tovornim vozilom. Izločajo jih na počivališčih. Ker so vozniki tovornih vozil do sedaj povzročili že večje število zastojev po vsej državi, voznike tovornjakov pozivajo, da se v skladu s predpisi samoizločijo na predpisanih mestih. (NS)