oktober 8, 2015

Zaživela slatinska Promenada

V Rogaški Slatini so včeraj slovesno odprli novo pridobitev, ki bo občanom in drugim obiskovalcem omogočila še lažje parkiranje v središču kraja. Ob zdravstveni postaji je vrata odprla nova podzemna parkirna hiša Promenada.

Trak so ob odprtju Promenade prerezali slatinski župan Branko Kidrič, direktorica Celjskih Lekarn Lilijana Grosek in direktor podjetja GIC Gradnje Ivan Cajzek.

Lažje do zdravstvenih storitev
Nova parkirna hiša je pred vhodom v Zdravstveno postajo in novo poslovno stavbo Celjskih lekarn. Naložba je stala 852.000 tisoč evrov, slatinska občina jo je zgradila s pomočjo javno-zasebnega partnerstva s Celjskimi lekarnami in podjetjem GIC Gradnje ter zanjo prispevala 235 tisočakov. Župan Branko Kidrič uresničeno naložbo ocenjuje kot zelo pomembno, saj je parkirna hiša ob dveh pomembnih javnih zdravstvenih ustanovah in bo uporabnikom omogočila lažji dostop. Hkrati pa bo izhodišče za obisk bližnje promenade in Zdraviliškega parka. Trenutno je v njej mogoče parkirati brez omejitev, kmalu pa naj bi po besedah župana Kidriča postala del modre cone.

Do konca leta še nova lekarna
Občina Rogaška Slatina, ki ima z novo parkirno hišo skupaj na voljo več kot 1.800 parkirnih mest, bo do konca leta bogatejša še za eno pridobitev. Do takrat naj bi namreč v neposredni bližine Promenade vrata odprla še nova lekarna. „Trenutno moramo še dokončati javni razpis, na podlagi katerega bo lahko stekla izdelava opreme za novo lekarno. Ocenjujemo, da bi lahko do konca leta zaživel del lekarne, po soglasju oziroma pregledu Ministrsta za zdravje pa še lekarna v celoti,“ je na včerajšnji slovesnosti povedala direktorica Celjskih lekarn Lilijana Grosek. (NS)

Galerija slik