april 13, 2015

Zbor Sonce s Ponikve prepeva že 15 let

Mešani pevski zbor Sonce s Ponikve je 15-letnico ustvarjanja proslavil s sobotnima koncertoma v šentjurskem Ipavčevem kulturnem centru. Obiskovalce je na inovativen in zabaven način popeljal skozi 15-letno zgodovino in spomnil na glasbene uspešnice posameznega leta.
Foto: Jure Godler
Od ljudskih pesmi do rock priredb

V prvem delu koncerta so obiskovalci slišali klasičen repertoar, predvsem slovenske ljudske in umetne pesmi ter znane priredbe. Nato so se na odru pridružili gostje. „Povabili smo šentjursko zasedbo Žurdov, s katero smo v preteklosti že sodelovali. Skupaj smo zapeli in zaigrali številne rock uspešnice svetovno znanih izvajalcev, od Queenov do skupine Maroon 5,“ je dogajanje na odru povzela vodja zbora Andreja Ocvirk. Koncertu sta se sicer pridružila tudi člana šentjurskega košarkarskega kluba Tajfun in poskrbela za nemalo smeha.

Združeni ljubitelji petja iz več krajev

Zbor Sonce je nastal pred 15 leti, ko se je pod vodstvom Andreje Ocvirk zbralo nekaj deklet. Že čez leto dni so se jim pridružili moški glasovi in zbor je iz leta v leto štel več članov. Danes združuje 27 pevcev. „Pevci so tako s Ponikve kot tudi iz okoliških krajev. Prav ta pestrost ljudi, ki sodelujejo, kot tudi programa je posebnost našega zbora,“ pravi Ocvirkova. Nekaj utrinkov s koncerta si oglejte v galeriji. (AD, foto: Jure Godler)

Galerija slik