november 16, 2017

Marjana Ferjanca razrešili kot direktorja celjske bolnišnice

Svet zavoda Splošne bolnišnice Celje je razrešil poslovnega direktorja bolnišnice Marjana Ferjanca. Ferjanc je že napovedal, da se bo na odločitev pritožil, ker meni, da je nezakonita. Trenutno še ostaja na čelu bolnišnice, saj svetu zavoda včeraj ni uspelo imenovati vršilca dolžnosti direktorja.

Seja Sveta zavoda Splošne bolnišnice Celje je bila zaprta za javnost.

Ferjanc napovedal pritožbo
Spomnimo, da je svet zavoda poslovnemu direktorju celjske bolnišnice Marjanu Ferjancu očital nepripravljen finančni načrt za letošnje leto in nepravilnosti pri prevedbi plač za nekatere zaposlene. Ferjanc se je na včerajšnji seji sveta zavoda na očitke odzval in jih še enkrat zavrnil. Ob tem ga je s podpisi podprlo tudi vseh 31 predstojnikov oddelkov in člani strokovnega sveta bolnišnice, ki so tako izpostavili dosežke celjske bolnišnice v zadnjem desetletju in njeno stabilno poslovanje. Direktor celjske bolnišnice članov sveta zavoda kljub temu ni uspel prepričati. S šestimi glasovi za in tremi proti so izglasovali njegovo razrešitev. Ferjanc je že napovedal, da se bo na to odločitev pritožil, ker meni, da je nezakonita. Soglasje za razrešitev mora sicer podati še vlada.

Bodo zdravniki res omejili delo?
Pred člane sveta zavoda je včeraj na seji stopil tudi strokovni direktor bolnišnice Franc Vindišar, ki je v javnosti večkrat izpostavil dobro sodelovanje s poslovnim direktorjem Ferjancem in uspešno delo bolnišnice. Vindišar je že na novinarski konferenci prejšnji teden Ferjancu skupaj s predstojniki izrazil podporo in dejal, da bo v primeru njegove razrešitve razmislil o svojem mandatu strokovnega direktorja bolnišnice. Sindikat Fides pa je v primeru razrešitve poslovnega direktorja takrat napovedal, da se bodo zdravniki dosledno držali 40-urnega delovnika. Med včerajšnjo prekinitvijo seje sveta zavoda je Vindišar za medije povedal: »Članom sveta zvavoda smo jasno povedali, da podpiramo delo direktorja Ferjanca, opozorili smo na povečano tveganje za delovanje bolnišnice tako na poslovnem kot na strokovnem področju ter izpostavili, da smo v preteklih letih dosegli velik razvoj in veliko rast in da takšna dejanja povzročajo povečano tveganje in negotovo prihodnost.« Po včerajšnjem razočaranju sledi posvet strokovnega sveta, kjer bodo dorekli naslednje korake. Ali bodo napovedano tudi uresničili, še ni znano. Podrobneje si o očitkih direktorju Ferjancu in njegovih pojasnilih preberite TUKAJ. Ob komentarju strokovnega direktorja Franca Vindišarja na včerajšnje dogajanje pa jim prisluhnite tudi v spodnjem posnetku. (NS)

Datoteke

KOMENTAR STROKOVNEGA DIREKTORJA FRANCA VINDIŠARJA

POSLOVNI DIREKTOR MARJAN FERJANC O OČITKIH