julij 22, 2016

Sladkorni bolniki na Celjskem kmalu na boljšem

Sladkornim bolnikom bodo v celjski bolnišnici kmalu zagotovili še boljšo oskrbo. Cejska bolnišnica namreč ureja nov Center za diabetes in endokrinologijo.

Lani so v diabetoloških ambulantah celjske bolnišnice obravnavali 5.574 bolnikov in opravili 10.040 pregledov. Novi center za diabetes bo nudil še boljše pogoje za delo.

Oskrba na enem mestu
Novi prostori bodo pod bolnišnično polikliniko, nasproti prostorov Oddelka za medicinsko rehabilitacijo. Kot so nam sporočili iz celjske bolnišnice, bo nova pridobitev še posebej dobrodošla za bolnike, saj bo novi center za diabetes v bližini vpisnega mesta in laboratorijev, ki jih morajo obiskati ob vsakem obisku v ambulanti. Sedanji, že precej dotrajanji prostori, so na drugi strani bolnišnice, pri urološkem oddelku in od teh storitev precej oddaljeni. Center za diabetes in endokrinologijo bo deloval na 250 kvadratnih metrih površine. Imel bo dve diabetološki ambulanti, dve ambulanti za obravnavo diabetične noge, ambulanto za endokrinologijo, prostora za skupinsko in individualno izobraževanje ter ostale potrebne prostore za bolnike in osebje. Stal bo nekaj več kot 450.000 evrov, gradbena dela naj bi bila končana konec prihodnjega meseca. Ker pa je za njegovo uporabo treba pridobiti še vsa potrebna dovoljenja ter ga opremiti, v bolnišnici pravijo, da začetka delovanja v novih prostorih še ne morejo določiti. (NS)

Galerija slik