julij 25, 2017

V celjski bolnišnici vrstomati za manj gneče

V celjski bolnišnici so postavili 10 vrstomatov. Pacientom ob prihodu v bolnišnico za registracijo tako ni več treba stati v vrsti, pač pa se vpišejo na vrstomatu. Postopek je enostaven.

Postopek vpisa na vrstomatu je enostaven, če je treba, pa pomoč nudi tudi bolnišnično osebje. (Foto: Splošna bolnišnica Celje)

Vstaviš kartico in dobiš listek z navodili
Vsak, ki je na podlagi napotnice naročen na pregled ali poseg v celjski bolnišnici, se je moral doslej najprej registrirati na enem od vpisnih okenc. Odslej ragistracijo opravi vrstomat. „Pacient v napravo vstavi zdravstveno kartico. Naprava preveri status njegovega osnovnega in dopolnilnega zavarovanja ter v napotni ambulanti odpre obravnavo. Pacient z urejenim zdravstvenim zavarovanjem prejme listek, na katerem so natisnjena navodila, v kateri ambulanti bo obravnavan in kdaj je predviden termin njegove obravnave. Nato sledi navodilom in se napoti pred ambulanto, v kateri bo opravil zdravstveno storitev,“ postopek vpisa opisujejo v celjski bolnišnici in dodajajo: „Če ima pacient zaradi neurejenega zavarovanja ali neveljavne napotnice težave z vpisom oziroma z elektronsko registracijo, ga navodila usmerijo na vpisno mesto, na katerem mu bodo pomagali razrešiti nastalo situacijo.“

Razporejeni na različnih oddelkih
V bolnišnici je 10 vrstomatov. Štirje so v avli bolnišnične poliklinike, kjer je tudi glavno vpisno mesto, po eden pa v Centru za dializo, na oddelkih za radiologijo, otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo, na Ginekološko-porodniškem oddelku, v stavbi, v kateri so ambulante Očesnega oddelka, ter v pritličju Gizele. (AD)

Galerija slik