september 2, 2015

Zlate medalje za sokove Frupi

Podjetje Vital Mestinje se je na mednarodnem ocenjevanju sadnih in brezalkoholnih pijač na sejmu Agra okitilo s petimi zlatimi medaljami. Dve od njiju sta veliki zlati medalji. Vital je nagrade prejel za sokove pod blagovno znamko Frupi.

Podjetje Vital ima dolgo zgodovino. Prve sokove je izdelalo leta 1962. (Foto: Vital)

Jabolka, borovnice, maline, šabesa in jagode
Strokovna komisija je zlato medaljo namenila nektarju iz jabolk, sirupu borovnica in sirupu malinovec. Veliko zlato medaljo sta dobila sadna pijača iz šabese, ki je prejela vse možne točke, ter nektar iz jagod. Komisija pri ocenjevanju upošteva več kriterijev, od okusa, vonja in barve ter homogenosti. „Vsako priznanje je zelo dobrodošlo. S tem nekako dobiš vtis, da podjetje dobro dela, da si na pravi poti. Ob tem smo ponosni, da lahko potrošniku tudi na ta način dokažemo, da v Vitalu proizvajamo resnično kakovostne proizvode,“ pravi direktorica Vitala Mestinje Mira Močnik.

Spodbudni rezultati poslovanja
V Vitalu, ki zaposluje 37 ljudi, so s poslovanjem zadovoljni. „Najbolj ponosni smo, da je naša blagovna znamka Frupi v prvih sedmih mesecih letošnjega leta zrasla za 23 odstotkov in da imamo znotraj nje izvoza že 20 odstotkov. Tako gremo s pospešenimi koraki proti ciljem, ki smo si jih zastavili pred petimi leti, ko sem prevzela vodenje podjetja,“ razlaga Močnikova. Da so izdelki vedno bolj privlačni, pripomore tudi prenovljena podoba. „Dizajn smo pomladili, polepšali, izboljšali, dvolitrsko embalažo pa smo po tehtnem premisleku obdržali,“ še pravi direktorica. (AD)