junij 20, 2016

Zmagovalca odločila etapa na Golte

Estonec Rein Taaramäe je zmagovalec 23. Kolesarske dirke Po Sloveniji. Skoraj 150 kolesarjev je v štirih etapah prekolesarilo skoraj 600 kilometrov, spremljali smo jih lahko tudi v naših krajih. Poglejte nekaj fotografskih utrinkov.

Zmagovalec dirke Estonec Rein Taaramäe je takole premagoval klanec na Celjsko kočo.

Odločila kraljevska etapa
Na dirki je med drugim nastopilo šest ekip najelitnejšega razreda, med drugim Sky, Tinkoff, Lampre in Katusha. Slednja je pobrala skupno zmago, Estonec Rein Taaramäe si jo je priboril predvsem z odlično vožnjo v drugi, kraljevski etapi, dolgi več kot 200 kilometrov, iz Nove Gorice na Golte. Eden prvih favoritov dirke, nekdanji svetovni prvak Mark Cavendish, je v tej etapi odstopil. Zmagovalec prve etape iz Ljubljane v Koper, je bil Belgijec Jens Keukeleire, na kronometru na Celjsko kočo je zmagal Italijan Diego Ulissi, na nedeljski etapi iz Rogaške Slatine v Novo mesto pa je bil najhitrejši Rus Aleksander Porsev.

Janu Tratniku modra majica
Potem ko je na lanski dirki Po Sloveniji slavil Primož Roglič (letos ni tekmoval), Slovenci tokrat niso uspeli dobiti nobene etape. V skupnem seštevku se je najbolje odrezal Jure Golčer iz Adrie Mobila, dirko je končal na petem mestu, z dvema minutama in 48 sekund zaostanka za najboljšim. Jani Brajkovič je bil deveti, Luka Plibernik 20., Žiga Rucigaj 39. Slovenec je vseeno stal na zmagovalnih stopničkah, Jan Tratnik je oblekel modro majico za najboljšega na gorskih ciljih.

Zahteven kronometer na Celjsko kočo
Kolesarje je na delu poti spremljal tudi Štajerski val. V spodnji fotogaleriji poglejte, kako so grizli kolena v 16-odstotni klanec na Celjsko kočo, kako so se podali na četrto etapo v Rogaški Slatini ter kako so odbrzeli mimo Šentjurja. (AD)