marec 14, 2017

Znova na kavo v hotel Dravinja?

Morda bo že naslednje leto znova odprl vrata nekdaj priljubljeni hotel Dravinja v središču Slovenskih Konjic. Objekt že vrsto let klavrno propada, njegov novi lastnik Zdenko Štancer mu namerava vrniti nekdanji blišč. Obnova hotela bo postopna. Najprej naj bi zaživela hotelska kavarna.

Konjiška hotelska Trnuljčica se po nekajletnem spanju prebuja - začenja se prenova hotela Dravinja na izjemni lokaciji v središču Slovenskih Konjic.

Prenova bo zahtevnejša kot je pričakoval
Hotel Dravinja je bil od konca 80-ih let prejšnjega stoletja družabno središče mesta cvetja in vina. Združeval je različne generacije. Poleg kavarne ter restavracije z raznoliko kulinarično ponudbo je zagotavljal tudi prenočišča, v sklopu hotela je delovala priljubljena diskoteka Tarantela. Hotel je prirejal različne zabave ter gostil številne dogodke in prireditve. Nekaj let nazaj je lastnik hotela, podjetje Jelen, zašel v finančne težave, dolgovi so se kopičili, banke so mu zasegle premoženje, tudi hotel. Na javni dražbi ga je kupil podjetnik Zdenko Štancer iz Maribora, sicer lastnik gostišča Zreški gaj. Potem so sledili številni zapleti pri prevzemu objekta, o katerih pa Štancer zaradi grenkega priokusa ne želi govoriti. "Zavedam se, da se lotevam zahtevnega izziva. Obnova bo daljša kot sem pričakoval, saj sem ob pregledu notranjosti objekta doživel šok. Hotel je v bolj klavrnem stanju kot sem mislil - zamašeni odtoki, uničena vodovodna in električna napeljava. In še bi lahko našteval. Nekajletno propadanje je pustilo neprijetne sledi, pošteno bo potrebno zavihati rokave," pojasnjuje Štancer, ki se nadeja tudi podpore lokalne skupnosti. Z obnovitvenimi deli so začeli te dni. Najprej bodo zamenjali streho, potem okna in vrata, prenovili bodo fasado in uredili okolico hotela. Naslednje leto bodo urejali kavarno, ki naj bi, če bo teklo vse tako kot si prizadeva novi lastnik, prve goste sprejela konec naslednjega leta. Zatem naj bi hotel postopoma zaživel v celoti. Z restavracijo, kuhinjo in hotelskimi sobami. Tako naj bi se uresničila želja številnih Konjičanov, ki so vanj zelo radi zahajali. In kot vse kaže, znova bodo. (BF)

Galerija slik