december 1, 2018

V Mali hiši na Pilštanju bo toplo

Prejšnjo nedeljo smo na Štajerskem valu gostili Ado in Simono iz Društva Materina dušica za otroke, pod okriljem katerega deluje Mala hiša na Pilštanju, v kateri skozi vse leto organizirajo tabore za otroke iz družin v stiski. Letos bodo njihovi prazniki z otroki toliko lepši in še toplejši, saj jim je podjetje ECE prsluhnilo in jim podarilo kar tono pelet. 

V Mali hiši na Pilštanju imajo eno skrb manj, hvaležni so za donacijo pelet podjetja ECE. Tudi mi smo hvaležni, da so bili slišani, in se veselimo z njimi.

Društvo Materina dušica za otroke deluje že dobrih 15 let, njegovo delovanje pa je v veliki meri odvisno od donatorjev in dobrih ljudi. "V Mali hiši na Pilštanju lahko organiziramo toliko taborov za otroke, kolikor sredstev zberemo. Za družine, s katerimi delamo, je zelo pomembno, da tabori ostanejo brezplačni, sicer si jih ne morejo privoščiti. Za otroke, ki se veselijo toplih in prijetnih vikendov v Mali hiši, bi bila to velika škoda," pravi predsednica društva Materina dušica za otroke Simona Simon.   
Med drugim sta Ada in Simona v pogovoru izpostavili, da bi še pred zimo potrebovali pelete, da bo v mali hiši toplo. In slišali so nas v podjetju ECE v Celju in že včeraj na Pilštanj dostavili kar tono peletov. "Zelo smo veseli te donacije, super ste, hvala vam! Hvala vsem, ki ste pripravljeni pomagati," se je peletov razveselila skrbnica Male hiše na Pilštanju Ada Požeg.Tudi radijci Štajerskega vala smo veseli, da sta bili Ada in Simona slišani in da bodo to zimo skupaj z otroki zagotovo na toplem. Hvala, ECE!
Mala hiša na Pilštanju potrebuje našo in vašo pomoč. Kontaktirate jih lahko na malahisazaotroke@gmail.com ali na 041 840 727, TUKAJ pa najdete več o Mali hiši in dogajanju v njej, prisluhnete pa lahko tudi pogovoru z Ado in Simono. 

Galerija slik