april 4, 2019

20 let Srednje šole Slovenska Bistrica

Srednja šola Slovenska Bistrica je stara 20 let. Skozi številne izzive in prelomnice je prerasla v uspešno izobraževalno ustanovo, ki je tesno vpeta v lokalno okolje. Obletnico bodo dijaki in profesorji počastili s slavnostno akademijo, na kateri pričakujejo tudi predsednika republike Boruta Pahorja.

Na Srednji šoli Slovenska Bistrica pravijo, da imajo veliko razlogov, da 20. obletnico praznujejo zadovoljni. Sicer pa je na šoli poleg samega pouka še ostalo zelo pestro dogajanje. Tudi petje je med njimi. (Foto: FB šole)

"Valilnica" kadrov za lokalna podjetja
Pisalo se je leto 1999, ko je vrata odprla prva in še vedno edina srednja šola v slovenjebistriški občini. Na Srednji šoli Slovenska Bistrica so začeli s programoma ekonomski tehnik in trgovec, kasneje so dodali gimnazijskega, pred tremi leti pa na pobudo lokalnih podjetij, predvsem Impola, še štiriletni program metalurški tehnik. Povpraševanje po metalurgih je v lokalnih podjetjih precejšnje, zato imajo zagotovljeno službo. Ravnateljica Iva Pučnik Ozimič ob tem izpostavlja še eno ključno prelomnico v zgodovini šole:

Šola je z različnimi sodelovanji vpeta v širši mednarodni prostor, dijaki pa dosegajo priznanja na raznovrstnih tekmovanjih doma in v tujini. Popoldne bo v telovadnici njihove šole slavnostna akademija. In kako so si jo zamislili?

Na Srednji šoli Slovenska Bistrica je 430 dijakov. Da delo teče nemoteno, pa skrbi 45 zaposlenih. (BF)