april 1, 2019

Priprave na 3. Afroditin tek v polnem teku

V soboto, 1. junija, bomo že tretjič tekli na Afroditinem teku s Štajerskim valom v Rogaški Slatini. Tekači in tekačice ste v velikem številu izkoristili možnost ugodne predprijave, do konca marca se vas je prijavilo skoraj 700. 

V soboto, 1. junija, bomo že tretjič tekli na Afroditinem teku s Štajerskim valom v Rogaški Slatini. (Foto: Mediaspeed)

Na 3. Afroditin tek s Štajerskim valom se lahko prijavite še do 17. maja, priporočamo pa še vedno ugodne prijave do 30. aprila. Odločite se lahko za 1-, 5- in 10-kilometrsko progo, preizkusite pa se lahko tudi v testu hoje na 2 kilometra. Test hoje poteka v sodelovanju z Zdravstvenim domom Šmarje pri Jelšah in je brezplačen, prijava pa je obvezna.  

Vsako leto več tekačev in tekačic
Proge 3. Afroditinega teka s Štajerskim valom nas vodijo po urejenih trasah skozi in okoli prelepe Rogaške Slatine. Za tiste z največ kondicije smo pripravili 10-kilometrsko progo, za malo manj natrenirane 5-kilometrsko, tisti z manj kondicije in otroci pa bodo pretekli najkrajšo, kilometrsko progo. 

Pred tekom se bomo skupaj dobro ogreli, športno dogajanje pa bo spremljajo tudi pestro družabno dogajanje. (Foto: Mediaspeed)

Mikavne nagrade za najhitrejše
Tudi letos bomo bogato nagradili najhitrejše. Zmagovalci v vseh kategorijah bodo poleg drugih manjših nagrad prejeli vikend paket za 2 osebi v Boutique hotelu Atlantida Rogaška Slatina in  razvajanje v kozmetičnem salonu Kozmetike Afrodita, kjer bodo razvajali tudi drugo- in tretjeuvrščene. Za vse, ki bodo stopili na stopničke, pa v Steklarni Rogaška, že oblikujejo in brusijo kristalne pokale. Prav vsi tekači pa prejmejo majico in darilno vrečko z darili pokroviteljev teka.

 Najhitrejši bodo tudi letos prejeli pokale Steklarne Rogaška in darila pokroviteljev, med drugim vikend paket v Hotelu Atlantida v Rogaški Slatini in razvajanje v salonu Kozmetike Afrodita. Na fotografiji lanski zmagovalci med moškimi na 10 km. (Foto: Mediaspeed) 

Če ne tečete, lahko hodite
V sodelovanju z Zdravstvenim domom Šmarje pri Jelšah pripravljamo test hoje na 2 kilometra. Na njem boste lahko preverili svojo telesno pripravljenost in dobili tudi dobrodošle nasvete strokovnjakov, kako jo še izboljšati in kako poskrbeti za bolj zdravo življenje. »Test hoje na 2 kilometra je priporočljiv za osebe od 20. pa nekje do 65. leta starosti. Priporočljiv je za tiste s prekomerno telesno težo, ni pa priporočljiv za ljudi, ki imajo kakšno neurejeno kronično stanje, težave s srcem ali sladkorno bolezen. Ti se pred hojo posvetujte z zdravnikom, sicer pa za ostale pri testu hoje ni ovir,« pravi Nejc Stepišnik iz šmarskega zdravstvenega doma.

Še povabilo k skupinskim pripravam pri partnerjih teka; za tek lahko trenirate z Atletskim klubom Šentjur, vsak ponedeljek in četrtek, ob 18-ih, več informacij lahko dobite tukaj, svoje telo pa lahko na napore teka pripravljate tudi z vadbo joge, pod strokovnim vodstvom v VITA CENTRU Rogaška Slatina.


Naj bo tek ali hoja, veselimo se druženja na 3. Afroditinem teku s Štajerskim valom v Rogaški Slatini, v soboto, 1. junija. Se vidimo 1. junija na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini, ugodne prijave TUKAJ, kako smo se imeli lani, pa preverite TUKAJ.

 

Galerija slik