april 14, 2018

40 let cvetočega Mozirskega gaja

Park cvetja Mozirski gaj se je že odel v pisane barve. Letošnjo jubilejno 40. sezono začenjajo s tradicionalno razstavo tulipanov. Okoli 30 različnih vrst tulipanov oziroma okoli 200 tisoč posajenih čebulic se razcveta v teh dneh.

Že štiri desetletja Mozirski gaj vabi na sprehod po parku z gredicami raznovrstnega cvetja, letos pripravljajo še razstavo eksotičnih plazilcev. (Foto:Mozirski gaj)

Jubilejna sezona bo še posebej pestra
Letošnja sezona, ki se začenja te dni in zaključuje sredi oktobra, je jubilejna, saj Mozirski gaj praznuje 40-letnico. Glavnino prireditev ob razstavi tulipanov pripravljajo med 27. aprilom in 2. majem, ko je obisk parka največji. Takrat bodo v sodelovanju z društvom Bioexo pripravilii razstavo eksotičnih plazilcev. V parku, kjer so začeli urejati tudi posebni kotiček za otroke, imenovan čarobni otroški vrt, pa je pomladno pisano že zdaj, saj cvetijo narcise, mačehe in drugo pomladno cvetje, tudi forzicije. Obisk se iz leta v leto povečuje. Lani so našteli okoli 60.000 obiskovalcev, posebno slovesnost ob 40-letnici parka načrtujejo v jesenskem času. V Mozirski gaj nas vabi Roman Čretnik, z njim se je pogovarjal Lovro Sadek. Prisluhnite jima v spodnjem posnetku. (BF)

Datoteke

POVABILO V MOZIRSKI GAJ