september 24, 2018

42 koles za Podčetrtek in Rogaško

Odslej se lahko po opravkih ali na izlet v Podčetrtku in Rogaški Slatini namesto z avtomobilom odpravite z izposojenim kolesom. Preverili smo, koliko bo stala izposoja in kje bo kolesa mogoče dobiti.

Za izposojo koles se je potrebno registrirati. (Foto: Štajerski val)

Za zeleni turizem
Občini, ki želita tako poskrbeti za bolj okolju prijazen način življenja in turizma, sta namreč uradno vzpostavili sistem izposoje 42 koles, med njimi jih je 12 tudi električnih. V TIC-u Podčetrtek pravijo, da je bilo zanimanja za izposojo koles v zadnjem času precej, zato verjamejo, da si bodo ljudje kolesa redno izposojali. »Smo družinska turistična destinacija, družine pri nas ostanejo več dni in jih zanima tudi okolica, zato je izposoja popolna dopolnitev turistične ponudbe,« pravi direktor TIC-a Boštjan Misja.

Kolesa za domačine in turiste
Za izposojo se bo potrebno registrirati v Termah Olimia oziroma na TIC-u v Podčetrtku ali Rogaški Slatini. Za zdaj bo članarina stala pet evrov, kolesa pa bodo vsakemu uporabniku na voljo 14 ur na teden. Podrobnosti za izposojo v spodnjem posnetku razlaga Mladen Bijeljac iz podjetja IBIS, ki je sistem izposoje vzpostavilo.

Za zdaj šest postaj
Za zdaj so vzpostavili tri postaje v vsaki občini, na vsaki postaji pa je prostora za sedem koles. V Podčetrtku si lahko tako kolo izposodite pri tamkajšnjem TIC-u, hotelu Breza v Termah Olimia in pri Aqualuni. Celoten projekt je sicer stal skoraj 152.000 evrov, občinama z lokalnimi partnerji sta pri njegovi uresničitvi pomagala Evropska unija in država. V Podčetrtku in Rogaški Slatini upajo, da bodo v prihodnje sistem lahko razširili tudi v sosednje občine Kozje, Bistrica ob Sotli in Šmarje pri Jelšah ter tako dopolnili turistično ponudbo. Kako so sistem javne izposoje koles pozdravili v Rogaški Slatini si poglejte v spodnji galeriji. (TMG)

Galerija slik