september 10, 2016

50 let Term Olimia

Terme Olimia so skupaj z občino Podčetrtek proslavile 50 let termalnega turizma. Slovesnosti ene najpomembnejših in najbolj priljubljenih slovenskih term sta se udeležila tudi predsednik vlade Miro Cerar in gospodarski minister, nekdanji dolgoletni direktor term, Zdravko Počivalšek.

Župan občine Podčetrtek Peter Misja, direktor Term Olimia Florjan Vasle, prokurist in direktor prodaje & marketinga Vasja Čretnik.

Ključ do uspeha: drugačnost in sodelovanje
Zgodba Term se je začela leta 1966 z odprtjem lesenega bazena s termalno vodo. Sledila so leta izredno uspešnega razvoja zdraviliškega turizma, ki so terme popeljala v sam vrh slovenskega termalnega turizma. Da so terme tako uspešna turistična zgodba, so po besedah direktorja Florjana Vasleta zaslužni bivši direktorji, delavci in krajani. Vsem, ki so pustili ali puščajo pečat v sodobni zgodovini, ljudem, ki so v termah delili svoja znanja in izkušnje, se je zato na slovesnosti zahvalil za prispevek k razvoju podjetja. »Vsi moji predhodniki so delali z zagnanostjo, močno voljo, ambicijami, vsak je pustil neizmeren pečat. Na tem odmaknjenem delu Slovenije smo stremeli k drugačnosti, morali smo biti posebni in inovativni, da smo lahko uspeli,« je dejal Vasle in dodal, da je uspešen razvoj term predvsem odraz zglednega sodelovanja z lokalnim okoljem. Po besedah prokurista Vasje Čretnika jim je v največje zadovoljstvo, da se zaradi tega dobrega sodelovanja gostje vedno znova vračajo, da prepoznavajo destinacijo, ne le Terme Olimia, ampak cel kraj z bližnjo in vedno bolj širšo okolico. Ali kot pravi Peter Misja, župan občine Podčetrtek in predsednik Turistične zveze Slovenije: "V taki občini, kot je Podčetrtek, moramo vsi brcati na isti gol, s tem imamo vsi koristi, tako Terme Olimia, okoliške destinacije kot občina."

Odlična zgodba, pogum, vizija
Da za uspeh ni drugega recepta kot sodelovanje in povezovanje, tako na lokalni kot meddržavni ravni, je izpostavil tudi nekdanji dolgoletni direktor Term Olimia, Zdravko Počivalšek: »Turisti ne poznajo meja, gredo tja, ker lahko doživijo neko novo zgodbo. Ponosen sem, da smo v Podčetrtku vsi, Terme Olimia, lokalni ponudniki in občina, znali stopiti skupaj in pri ključnih odločitvah najti nek konsenz. Verjamem, da se da to narediti tudi na nacionalni ravni,« je dejal Počivalšek in poudaril, da so v Podčetrtku vseskozi igrali na karto pozitivne drugačnosti. Prav drugačne zgodbe so po njegovem eno ključnih vodil za uspešen preboj našega turizma. Priložnostne slovesnosti se je udeležil tudi predsednik vlade Miro Cerar, ki je pohvalil uspehe enega naših najpomembnejših in najbolj priljubljenih termalnih kopališč. Po njegovih besedah je 50. obletnica priznanje ne le Termam Olimia ampak celotni turistični destinaciji. Čestital jim je za odlično zgodbo, vizijo, pogum in predvsem za sodelovanje ter se jim zahvalil, ker Slovencem prinašajo zdravje, aktivno in kakovostno življenje. (SP)