junij 12, 2018

50 mladih s Ključem do zaposlitve

V Savinjski regiji in Zasavju je več partnerjev izvajalo dveletni projekt Ključ. Njegov cilj je bil dvig zaposljivosti in zaposlenosti mladih. Od 139 sodelujočih jih je zaposlitev našlo 50. V Savinjski regiji je nad projektom bdel Mladinski center Šentjur.

Rezultate projekta Ključ so predstavili v Aktivatorju, prostoru Mladinskega centra Šentjur. (Foto: Štajerski val)

Izboljševali poklicne in osebnostne kompetence
Vodilni partner projekta Ključ, ki sta ga sofinancirali država in Evropska unija, je Mladinski center Trbovlje, projektni partnerji pa so Razvojna agencija Kozjansko s svojim mladinskim centrom, RRA Zasavje, MC Zagorje ob Savi, MC Šmocl Laško in Katapult Trbovlje. V projekt so vključili mlade med 15. in 29. letom. Srečevali so se na delavnicah, kjer so preverjali in izpopolnjevali njihove veščine, pripravljali usposabljanja, jim krepili samozavest, jih učili komunikacijskih veščin in jim omogočili stike z delodajalci. „Posamezna podjetja in samostojni podjetniki so zanje pripravili tudi posebne izzive. Mlada oseba ga je rešila in za tem izzivom naj bi se skrivalo prosto delovno mesto oziroma vsaj možnost nekakšnega nadaljnjega sodelovanja,“ je na včerajšnji zaključni konferenci projekta razlagala vodja Rada Drnovšek iz Mladinskega centra Trbovlje. Ob tem je dejala, da je od 139 mladih, vključenih v projektih, zaposlitev našlo 50 posameznikov.

Pri iskanju zaposlitve bodite aktivni
Projektni partnerji upajo, da bo Ključ mogoč tudi v prihodnjih letih, a to bo odvisno od razpoložljivega denarja in morebitnih razpisov. Podrobnosti o iztekajočem se projektu bodo sicer zbrali v priročniku, ki ga bodo izdali v prihodnjih dneh. Nekaj podrobnosti pa je Rada Drnovšek predstavila tudi v pogovoru z Anjo Deučman in med drugim mlade pozvala, naj bodo pri iskanju službe čim bolj aktivni. Pred naš mikrofon je stopila tudi Anita Jodl iz Podčetrtka, ki je s pomočjo Ključa našla delo, ki je dodatna stopnička na njeni poti do uresničenja poklicnih sanj. Obema prisluhnite v spodnjih posnetkih. (AD)

Datoteke

Anita Jodl o svoji izkušnji v projektu

Rada Drnovšek o projektu Ključ