april 16, 2015

60 let Gasilske zveze Šentjur

Gasilska zveza Šentjur združuje 12 prostovoljnih gasilskih društev iz občin Šentjur in Dobje. Letošnje leto je zanjo še posebej slovesno, saj obeležuje 60-letnico. Ob jubileju je pred kratkim prevzela novo vozilo.
Nova pridobitev Gasilske zveze Šentjur. (Foto: GZ Šentjur)
Lani žled in poplave

V šentjurski gasilski zvezi je skupaj več kot 1.400 gasilcev, med njimi je okoli 500 operativcev. Poleg gašenja požarov veliko njihovega truda in ur zahtevajo tudi vse pogostejše naravne nesreče. Lansko leto bo ostalo v spominu predvsem po žledu v začetku leta, še huje pa je bilo med jesenskimi poplavami. „Karkoli se zgodi, gasilci skrbimo za varnost naših krajanov in občanov in mislim, da je to nekaj najlešpega,“ ob tem pravi predsednik zveze Janko Cerkvenik.

Nov avto in zbornik

Zveza je šest desetletij obstoja sicer obeležila v začetku meseca z jubilejno skupščino. Posebej slovesen je bil prevzem vozila, ki bo še kako dobrodošlo za terensko delo vodstva zveze in funkcionarjev. Še eno novost so pripravili – izdali so zbornik s predstavitvijo zveze, društev, članov in aktivnosti. Na Štajerskem valu je Anja Deučman ob obletnici s predsednikom zveze Jankom Cerkvenikom spregovorila še o nekaterih podrobnostih. Prisluhnite v spodnjem posnetku. (AD)

Galerija slik

Datoteke

Janko Cerkvenik ob 60-letnici GZ Šentjur