september 23, 2016

70 let od mature - grenko sladki spomini

Na I. gimnaziji v Celju je 70-letnico mature praznovala najstarejša, prva povojna generacija celjskih maturantov. V razredu je bilo 46 deklet in fantov z različnih koncev. Približno 15 jih danes še živi. Še vedno se srečujejo vsako leto. 

Devet nekdanjih maturantov se je udeležilo srečanja ob 70-letnici mature. Na sliki so v družbi sedanjega ravnatelja I.gimnazije v Celju Antona Šepetavca.

Bili so težki časi
Maturanti najstarejše povojne generacije danes štejejo okoli 90 let ali več. Njihova srednješolska leta je zaznamovala vojna. Kot so nam zaupali, so bili to zelo težko časi, zato njihova mladost ni bila brezkrbna. Za tipične najstniške težave niso imeli čaa, kljub temu jih na leta preživeta na gimnaziji vežejo lepi spomini. O današnji mladini pravijo, da bi morala biti bolj odgovorna in spoštljiva. Mladim bi svetovali naj cenijo izobrazbo, spoštujejo drug drugega in naj znajo prisluhniti. Nekaj utrinkov njihovega srečanja si oglejte v spodnji galeriji, prisluhnite pa tudi, kaj so nam povedali o spominih na srednješolske dni. (NS)

Galerija slik

Datoteke

SPOMINI NA SREDNJEŠOLSKA LETA