maj 23, 2017

800 tisočakov za varčnejši javni stavbi

Občinska stavba in kulturni center v Rogaški Slatini bosta kmalu energetsko varčnejša. Občina bo za njuno obnovo namenila 800 tisoč evrov, približno 240 tisočakov je uspela dobiti od Evropske unije.

Kulturni center bo dobil prepotrebno novo fasado.

Prva dela že junija
Na javnem razpisu je bilo za obnovo obeh javnih objektov izbrano podjetje Makro 5 gradnje iz Kopra, slatinski župan Branko Kidrič je pogodbo podpisal ta teden. Na objektu upravne stavbe, ki je spomenik lokalnega kulturnega pomena, bodo izolirali podstrešje, zamenjali dotrajano stavbno pohištvo, vgradili bodo toplotno črpalko in kupili nov plinski kotel. Dela bodo predvidoma začeli prihodnji mesec.

Kulturni center z novo fasado
Kulturni center bodo urejali v prvi polovici prihodnjega leta. Tam napovedujejo zamenjavo stavbnega pohištva, toplotno izolacijo fasade ter vgradnjo toplotne črpalke. V kulturnem centru so že predlani s pomočjo evropskega denarja poskrbeli za številne novosti, med drugim so okoli milijon evrov namenili za obnovo notranjosti in gradnjo parkirne ploščadi v bližini objekta. Na parkirišču obljubljajo še eno novost: polnilno postajo za električne avtomobile, kjer bo prostora za dva avtomobila. (AD)

Galerija slik