april 24, 2019

Abramovu za umor dekleta grozi 30 let zapora

Celjski kriminalisti so zaradi suma umora 24-letnega dekleta iz Pernovega pri Žalcu, ki se je zgodil pred štirimi leti, ovadili 29-letnika z območja Ljubljane. Gre za Sebastiena Abramova, javnosti znanega kot glavnega pri neuspeli zavarovalniški goljufiji z odžagano roko. Grozi mu 30 let zapora.

Celjski kriminalisti so poudarili, da so smrt 24-letnice iz Pernovega, vsa štiri leta aktivno preiskovali, vendar do nedavnega ključnih informacij in dokazov niso imeli. (Foto: Radio Štajerski val)

Svojci umorjene so ga spregledali
Kot je na dopoldanski novinarski konferenci pojasnil Milan Vogrinec, vodja celjskih kriminalistov na Policijski upravi Celje, so smrt 24-letnice, ki je bilo takrat dekle Sebastiena Abramova, od samega začetka aktivno preiskovali:

Pri tem je Vogrinec poudaril, da je ovadeni do pred kratkim zelo uspešno manipuliral s svojci umrlega dekleta:

Če bi hiteli, bi kazen lahko bila nižja
Na vprašanje, zakaj je preiskava trajala tako dolgo, Vogrinec odgovarja, da do konca lanskega leta niso imeli vseh potrebnih informacij in dokazov za zaključek preiskave. Če bi hiteli, bi lahko Abramov dobil precej nižja zaporna kazen:

Sebastienu Abramovu za kaznivo dejanje umora zdaj grozi 30-letna zaporna kazen. Motiva za umor naj bi sicer, po Vogrinčevih besedah, bila zahrbtnost in koristoljubje. (NS)