junij 28, 2019

Adrenalinska novost na Šmartinskem jezeru

Šmartinsko jezero v Celju je bogatejše za novo adrenalinsko pridobitev. Včeraj popoldne so slovesno odprli skakalnici za akrobatske skoke v vodo. Ob jezeru je na ogled tudi razstava na prostem, kmalu naj bi uredili še žičnico za smučanje in deskanje na vodi.

Nova pridobitev na Šmartinskem jezeru je stala dobrih 235.000 evrov. (Foto: Radio Štajerski val)

Dobrodošla turistična popestritev
Novi skakalnici sta visoki 17 in 25 metrov. Mestna občina Celje ju je zgradila s pomočjo nepovratnih sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, v višini dobrih 100.000 evrov. Celoten projekt je sicer vreden nekaj več kot 235.000 evrov, razliko je zagotovila občina sama. Skakalnici sta namenjeni tako treningom kot državnim in meddržavnim tekmovanjem v akrobatskih skokih v vodo. Celjski župan Bojan Šrot dodaja:



Skakalnici so včeraj popoldne slovesno odprli s skokoma v vodo.

Na občini verjamejo, da sta novi skakalnici tudi dobrodošla popestritev turistične ponudbe ob jezeru. Projekt je sicer prinesel tudi razstavo ob jezeru:



Razstava ob Šmartinskem jezeru.

Kmalu bo na Šmartinskem jezeru še ena novost. Občina je v teh dneh dobila vodno soglasje za izgradnjo vejk parka oziroma žičnice za smučanje in deskanje na vodi. Sicer pa občina nadaljuje tudi prizadevanja za dokončanje pešpoti okoli jezera in dograditev manjkajoče kanalizacijske infrastrukture. Spodaj si oglejte še nekaj utrnkov z včerajšnjega odprtja skakalnic. (NS)