avgust 30, 2020

AGRA v Gornji Radgoni letos v spletni obliki

Družba Pomurski sejem bo letošnji 58. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra v Gornji Radgoni zaradi korone pripravila v spletni obliki. Kljub temu pa sodelujoči čisto brez sejemskega dogajanja ne bodo ostali. V živo bo del sejma AGRA v obliki Festivala dogodivščin od 25. do 27. septembra.

Zaradi novega koronavirusa so nujne prilagoditve. Tudi AGRA bo letos tako drugačna kot običajno. (Foto: FB Pomurski sejem)

Novosti in novi trendi preko spleta
Pomurski sejem je zaradi ukrepov za zajezitev koronavirusa letos odpovedal ali prestavil vse sejme v klasični obliki. Z željo po čim prejšnjem okrevanju gospodarstva in negovanju dobrih poslovnih odnosov pa s svojimi partnerji pripravlja 58. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA v spletni obliki. "V letu 2020 smo si postavili optimističen program sejmov in prireditev. Toda koronavirus in z njim povezani ukrepi so nam preprečili sejemsko dogajanje in z njim povezane strokovne, gospodarske in družabne prireditve. Najbolj nam je žal odpovedi sejma Agra, ki v svojem poslanstvu skrbi ne samo za kmetijstvo in podeželje, ampak napoveduje tudi usmeritve slovenskega kmetijstva in gospodarstva za prihodnost. Na Pomurskem sejmu smo iskali rešitve, kako vsaj delno nadomestiti tradicionalno sejemsko dogajanje in se podali v Spletno Agro. Preko spleta bo Agra najbolj zvestim razstavljavcem in obiskovalcem sejma omogočala pregled novosti in nove trende." razlaga predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec.

V živo bo najbolj živahno septembra 
Čeprav sejma Agra v Gornji Radgoni letos zaradi korone v fizični obliki ne bo, pa po napovedih Erjavca čisto brez sejemskega dogajanja sodelujoči ne bodo ostali. "V živo bo del letošnjega sejma AGRA v obliki Festivala dogodivščin potekal zgolj v času od 25. do 27. septembra. Takrat bodo na sejmišču v Gornji Radgoni za obiskovalce odprli vzorčne nasade, tržnico kmetijskih pridelkov, 3D doživljajsko zgodbo, ob večerih pa še »drive in« kino. 25. septembra bo tudi dan avstrijske štajerske z vsemi tradicionalnimi vsebinami,“ razlaga predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec. Podrobneje mu lahko prisluhnete v spodnjem posnetku v pogovoru s Snežano Prebil.

Datoteke

KME 20200830 ERJAVEC AGRA.mp3