oktober 18, 2019

Nova ravnateljica OŠ Rogatec za zakonitost, transparentnost in povezovanje

Minilo je mesec dni, odkar je Alenka Virant postala ravnateljica OŠ Rogatec. Čeprav je bila, kot pravi, ob nastopu te zelo pomembne funkcije prepuščena sama sebi, so vtisi na novem delovnem mestu dobri.

Alenka Virant po mesecu dni na novi funkicji z dobrimi vtisi. (Foto: osebni arhiv)

Primopredaje ni bilo
Alenka Virant je na ravnateljskem stolčku 17. septembra nasledila dolgoletnega ravnatelja Viljema Prevolška, ki mu je potekel mandat, svet zavoda pa mu novega ni podelil. Kot smo že poročali, se je Prevolšek, ki je v medijih večkrat pristal zaradi spornih potez (nazadnje zaradi nepojasnjenega dolga v šolski blagajni), na izbor nove ravnateljice neuspešno pritožil. „Vtisi po prvem mesecu delovanja v izredno odgovorni funkciji so dobri. Kljub temu, da primopredaje v bistvu ni bilo in sem bolj ali manj bila prepuščena sama sebi, se zadeve umirjajo," pojasnjuje Alenka Virant.

Virantova si je za novo pomočnico ravnateljice izbrala mag. Samanto Žibert iz Šentjurja, upravljanje vodje enote vrtca pa je prevzela domačinka Lana Solman. Čeprav je ostala brez obeh pomočnic bivšega ravnatelja, samo delovanje znotraj vzgojno-izobraževalnega zavoda po njenih besedah zaradi vseh omenjenih sprememb ni bilo nikoli moteno.

Sodelavke so strokovne, kritik si niso zaslužile
Virantova poudarja, da z zaposlenimi postopoma vzpostavlja pozitivno integracijo. „Njihovo strokovno delovanje je brezhibno, profesionalno in prevzeto z vso odgovornostjo, ki ga nosi naše skupno poslanstvo do vzgoje in izobraževanja otrok,“ pravi nova ravnateljica in dodaja, da si njene sodelavke niso zaslužile negativnih kritik, ki so jih medijsko doživljale zadnja leta. Verjame, da bodo skupaj ustvarjali novo prihodnost in uresničevali vizijo povezovanja in ustvarjanja ter pri otrocih udejanili doseganje višjih ciljev ter znanja za življenje.

Cilji: e-šola, ERASMUS ...
Kot ravnateljica bo, kot pravi, spodbujala vse dobre projekte in dejavnosti, ki na šoli že potekajo. Njen letošnji cilj pa je usmerjen v nastavitev e-šole z uvedbo eAsistenta in vključitev v mednarodni evropski projekt ERASMUS+, kjer se bodo vključili v program K1, razlaga Virantova.

Dolgoročno pa si Virantova pri nadaljnjem delu želi predvsem prijateljski in pristen odnos z vsemi zaposlenimi, dobro sodelovanje z lokalno skupnostjo in starši. Sledila bo svojim ciljem in ne bo odstopala od svojih načel, ki poudarjajo zakonitost, transparentnost in povezovalnost, še poudarja. (SP)