julij 27, 2020

Ambulanta v Rogaški po odkritju okužbe že deluje

Konec prejšnjega tedna so zaradi okužbe s covidom-19 zaprli eno od ambulant v zdravstveni postaji v Rogaški Slatini. Zasebna ambulanta Tatjane Volarić Lavrič od danes spet normalno deluje.

Od pojava koronavirusa je ob vstopu v zdravstvene domove potrebno opraviti triažo, kar lahko Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah zagotavlja le v Šmarju. (Foto: Štajerski val)

Konec prejšenjega tedna se je okužba z novim koronavirusom pojavila tudi v zasebni ambulanti Tatjane Volarić Lavrić, ki ima prostore v Zdravstveni postaji v Rogaški Slatini. Volarić Lavričeva nam je pojasnila, da so takoj začeli slediti navodilom epidemiologa. Ambulanta je bila zaprta dva dni. Danes pa se je z dopusta vrnila ena od zdravnic. Ker ni bila v stiku z okuženo osebo, tako od danes ambulanta normalno deluje naprej. Zdravnici pomaga medicinska sestra, ki je prav tako ravno zaključila dopust. Zaposleni, ki so bili v stiku z okuženo osebo, pa gredo jutri na testiranje. Če bo to negativno, se bodo v sredo lahko vrnili v službo. Volarić Lavričeva pravi še, da je vse paciente obvestila o spremembah in pri tem upoštevala navodila epidmiologa. (TMG)