december 19, 2019

Ana Četkovič Vodovnik o voščilih in voščilnicah

Ana Četkovič Vodovnik je pred približno dvajsetimi leti misli iz voščilnic, ki jih je prejela, zbrala v knjigo Dotiki besed. V času, ko se večkrat kot sicer odločimo, da ljudem namenimo nekaj lepih besed in želja, smo jo povprašali o voščilnicah in besedah, ki jih zapišemo vanje.

Tudi letos je Ana Četkovič Vodovnik lepe želje v voščilnicah napisala pod ilustracijo svojega moža Vaska Ćetkovića. (Ilustracija: Vasko Ćetković, foto: Štajerski val)

Veliko sporočimo že z izbiro voščilnice in ovojnice. Še več z besedami, ki jih vanjo zapišemo. Nič ni narobe, če misli niso naše, ampak si jih izposodimo od mislecev, pisateljev in drugih avtorjev, pravi Ana Četkovič Vodovnik. Najbolj pomembno je, da se z voščilnico spomnimo na človeka. In da ji dodamo nekaj svojega - bleščeče pisalo, nekam nalepimo zvezdico, voščilnico pošljemo v barvni ovojnici. In tako izkažemo pozornost.

V Dotikih besed je Ana Četkovič Vodovnik zbrala voščila. Svoje življenje z umetnikom, možem Vaskom Ćetkovićem, je opisala v knjigi Ženska na konju. (Foto: osebni arhiv)

Še več razmišljanj Ane Četkovič Vodovnik pa slišite v pogovoru v spodnjem posnetku. (TMG)

Datoteke

Pogovor z Ano Četkovič Vodovnik