februar 4, 2019

Andrej Poklič se je vrnil na direktorski stol zreškega GKN-a

Peter Smole ni več direktor podjetja GKN Driveline v Zrečah. Lastniki angleške multinacionalke so s februarjem na direktorsko mesto znova postavili Andreja Pokliča, ki je podjetje vodil do septembra 2015, zadnja tri leta in pol pa je bil operativni direktor skupine GKN-ovih podjetij v Evropi.

Andrej Poklič je družbi GKN Driveline Slovenija v Zrečah zvest vrsto let, ta mesec je znova prevzel direktorovanje GKN-jevega podjetja v Zrečah. (Foto; GZS)

Ambiciozno tudi v leto 2019
Razlogov za menjavo na direktorskem mestu lastniki javnosti ne pojasnjujejo. Nam je pa novi - stari direktor Andrej Poklič povedal, da v podjetju s 450 zaposlenimi tudi za to leto načrtujejo ambiciozne poslovne načrte. "V GKN Driveline Slovenija, proizvajalki avomobilskih transmisij in avto delov, planiramo v letu 2019 povečati prodajo za dobrih 7 odstotkov glede na leto 2018. Prav tako bomo dodatno zaposlovali, poleg tega bomo še naprej vlagali v izboljšave in nadgradnjo poslovnih procesov, saj nenehno težimo k izboljšanju produktivnosti. Konkurenca na globalnem trgu je namreč vse bolj zahtevna," navaja Poklič in dodaja, da bodo prav tako veliko investirali v znanje zaposlenih, saj želijo narediti večje in hitrejše korak na področju avtomatizacije in digitalizacije poslovanja. Spomnimo, da je zreški GKN lani prejel naziv savinjsko-zasavska gazela. Prodajo iz leta v leto konstantno povečujejo, zato se širijo tudi prostorsko. Samo v posodobitev proizvodnih procesov so zadnja tri leta investirali več kot 20 milijonov evrov. (BF)