junij 29, 2019

Andreji Reher najvišje priznanje bistriške občine

Občina Bistrica ob Sotli je na slavnostni seji občinskega sveta s podelitvijo priznanj in kratkim kulturnim programom proslavila občinski praznik. Najvišje priznanje, plaketo občine, je za prizadevno delo na področju prostovoljstva prejela Andreja Reher.

Letošnji nagrajenci občine Bistrica ob Sotli z županom Franjem Debelakom. (Foto: Andrej Čepin)

Andreja Reher: Vse se da, če se hoče
V ospredju občinskega praznika v bistriškem kulturnem domu so bili občinski nagrajenci in nagrajenke, ki se jim je župan Franjo Debelak za minulo uspešno delo zahvalil s podelitvijo občinskih priznanj. Najvišje priznanje, plaketo občine, je prejela Andreja Reher, za prostovoljno delo, ki ga opravlja v prid lokalne skupnosti, kraja, društev in organizacij. Kot so na občini izpostavili v obrazložitvi, je Reherjeva gonilna sila Društva prijateljev mladine, ki zna povezati in motivirati vse člane in ostala društva, da stopijo skupaj za skupen cilj. Izmed vseh aktivnosti, ki jih ni malo, je najbolj zaslužna za vsakoletno uspešno dobrodelno prireditev za šolski sklad, ki so ga vzpostavili pred petimi leti. V tem času se je v skladu za pomoč otrokom zbralo skoraj 15 tisoč evrov. Reherjeva, ki ob dobrodelnem delu sledi motu "Vse da, če se hoče", ob prejemu plakete ni skrivala zadovoljstva:

 

Med najbolj odmevnimi aktivnostmi, ki jih Andreja Reher soustvarja so različne animacije za otroke ob Jožefovem in Petrovem sejmu, Pustovanje, Miklavževanje, obisk dedka Mraza za predšolske otroke, vsakoletna organizacija dobrodelnega koncerta za šolski sklad in še bi lahko naštevali. 

 Andreja Reher pravi, da dela za svojo dušo, predvsem pa za ljudi. Foto: Občina Bistrica ob Sotli)

Rado Romih, Franc Gregl in DPM
Župan Franjo Debelak je na slovesnosti poleg plakete podelil tudi dve priznanji in denarno nagrado občine. Priznanje je prejel slikar Rado Romih, aktivni član Društva likovnikov Brežice in likovne sekcije pri Kulturnem društvu Bistrica ob Sotli, ki je z večletnim likovnim ustvarjanjem in razstavami doma in v drugih krajih utrjeval kulturno podobo Bistrice ob Sotli. S priznanjem se je okitil tudi Franc Gregl, član Upravnega odbora Društva upokojencev in poveljenik za obveščanje članov v Srebrniku ter aktivni član turističnega društva. Gregl je, kot so poudarili, s svojim požrtvovalnim in nesebičnim prostovoljnim delom v dobrobit vseh, posebej pa starejših krajanov, vzgled ostalim upokojencem, predvsem pa tudi mlajši generaciji. Denarne nagrade pa se je razveselilo Društvo prijateljev mladine (DPM), ki že vrsto let deluje za boljše in lepše življenje otrok, mladostnikov, staršev in družin. (SP)

Galerija slik