Anin festival za prijetnejše poletje v Rogaški

19.07.2016

Vsakodnevni koncerti Musice Camerate bodo v paviljonu Tempel, prizorišči Aninega festivala bosta še Evropska ploščad in oder pod arkadami Grand hotela Rogaška.

Poletne prireditve v Rogaški Slatini so lani prvič združili pod imenom Anin festival. Letošnji, drugi, prinaša še bolj pester program. Skupaj napovedujejo 44 dogodkov. Prvo dejanje je bilo to dopoldne.

Glasba vsako dopoldne in popoldne
Poletne sprehode po simbolu Rogaške Slatine, Zdraviliškem parku, že tradicionalno lepša glasba orkestra Musica Camerata, ki je že več kot štiri desetletja slatinski zdraviliški orkester. Tri tedne bodo priznani glasbeniki skoraj vsako dopoldne in popoldne igrali valčke, serenade, operete … Prvič jih je bilo mogoče slišati to dopoldne.

Vabijo številna znana imena
Anin festival, ki ga pripravlja Javni zavod za turizem in kulturo Rogaška Slatina, ob tem prinaša še glasbene srede in sobote. Nastopila bodo številna znana imena, to soboto na primer Uroš Perič, v začetku avgusta Maja Založnik, konec avgusta Mascara Quartet in v začetku septembra Alenka Godec, ki bo tudi zaključila festival. Vsi koncerti bodo, če bo le vreme dopuščalo, na prostem, kar jim daje še poseben čar. Podroben program Aninega festivala najdete TUKAJ. (AD)
Štajerski val v sliki