marec 2, 2017

Atletinja in kolesar šentjurska športnika leta

Razglasili so športnike leta 2016 v občini Šentjur. V glavnih kategorijah so slavili atletinja Urška Arzenšek, kolesar Gregor Krajnc in članska ekipa Košarkarskega kluba Šentjur.

Prireditev Športnik leta je priložnost za čestitke športnikom za vse njihove uspehe. (Foto: Občina Šentjur)

Na domačih in mednarodnih prizoriščih
Priznanja najboljšim šentjurskim športnikom podeljujeta Občina Šentjur in šentjurska športna zveza. Komisija je med petimi nominiranci za športnika, ki se je lani najbolj izkazal, izbrala kolesarja Gregorja Krajnca, državnega prvaka v gorsko kolesarskem olimpijskem krosu. V državnem prvenstvu vzpona na Menino Planino je bil drugi, na maratonu v kočevju tretji. Dosegel je tudi 2. mesto v seštevku slovenskega pokala 2016 Elite U23. Športnica leta 2016 je med tremi nominirankami postala atletinja Urška Arzenšek. Zmagala je na državnem prvenstvu v dolgih tekih za mlajše mladinke ter na državnem prvenstvu v teku z zaprekami na 2.000 in 3.000 metrov, prav tako na atletskem pokalu Slovenije. Dosegla je normo za nastop na Evropskem prvenstvu za mlajše mladinke. Med ekipami je bila znova najboljša članska ekipa Košarkarskega kluba Tajfun, ki je lanko sezono državnega prvenstva končala na šestem mestu in prvič v zgodovini tekmovala tudi v dveh mednarodnih tekmovanjih.

Nagrajujejo tudi perspetivne športnike
Šentjurčani vsako leto razglasijo tudi naj športnika invalida. Priznanje je znova prejel atlet Henrik Plank, v metu diska je zmagal na državnem prvenstvu v Murski Soboti. Na evropskem prvenstvu je bil peti. Komisija je podelila tudi posebno priznanje - selektorju gorske kolesarske reprezentance Urbanu Ferenčaku. Nagradili so tudi mlade perspektivne športnike in jim tako dali spodbudo za nadaljnje športne korake. Priznanja so prejeli atleta Nika Škornik in Žiga Tovornik, šahist Nejc Amon, tekvandoisti Samir Lavbič, Gašper Matoša, Aljaž Medved in Luka Zgonec ter ekipa U14 teniškega kluba Šentjur. (AD)