avgust 1, 2017

Bevčeva postala direktorica novega šmarskega zavoda

44-letna ekonomistka Melita Bevc je tudi uradno nastopila petletni mandat direktorice novega šmarskega javnega zavoda, ki bo združeval in vzpodbujal razvoj turizma, športa in mladine.

Melita Bevc kot največji izziv poudarja vodenje področja turizma.

Cilj: večja prepoznavnost občine
Občina je nov Javni Zavod TŠM Šmarje pri Jelšah ustanovila, ker želi z njim razvijati turizem, dobro skrbeti za športno infrastrukturo, imeti več športnih prireditev ter povezati mlade. Novo direktorico Melito Bevc tako čaka kar nekaj dela. Med svojimi najpomembnejšimi nalogami izpostavlja skrb za dvig prepoznavnosti turistične ponudbe občine, skrb za razvoj športa, aktivnosti mladih ter njihovo včlanitev v razna društva. Bevčeva je ob tem poudarila dobro sodelovanje z šmarsko občino ustanoviteljico in županom Stanislavom Šketom, s katerim je že zastavila skupne cilje. Upa, da jim bodo uspešno sledili in jih tudi uresničili.

V zavodu bo delalo pet oseb
Bevčeva se bo ob nastopu funkcije najprej lotila nujnih operativnih del, ki so potrebna za delovanje zavoda. Prihodnji mesec naj bi za učinkovito vodenje zavoda zaposlila še dve osebi, sodelavca za področje športa in strokovnjaka za turizem, prav tako bodo iz občinske uprave v zavod preselili osebi, ki bdita nad urejanjem okolice v občini. V novem zavodu bo tako do konca leta skupaj delalo pet oseb. Delovanje zavoda, ki ima sedež v prenovljeni Skazovi hiši v središču Šmarja, financira občina. Letos je v ta namen zagotovila okoli 115  tisoč evrov. Bevčeva je sicer po izobrazbi diplomirana ekonomistka, delovne izkušnje je nabirala v šentjurskem domu starejših, nazadnje je vodila zasebni zaposlitveni center za invalide v Celju. (SP)