Bežal pred policisti in pristal v jarku

07.07.2016

Pred policisti je bežal z neregistriranim avtomobilom. (Fotografija je simbolična)

Policisti so v Celju včeraj ustavili kar dva mladeniča, ki sta vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Oba sta povzročila prometno nesrečo, prvi med begom pred policijo, drugi pri izsiljevanju prednosti.

Brez izpita in z neregistriranim avtom
Na Gajih v Celju so policisti želeli ustaviti 24-letnega voznika osebnega avtomobila. Njihovih znakov ni upošteval, pač pa je zapeljal mimo in s pospešeno hitrostjo vozil pred policijskimi vozili v smeri Frankolovega. Zaradi neprimerne hitrosti je zapeljal s ceste v jarek. Policisti so ugotovili, da je vozil neregistrirano vozilo in da ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu ga bodo kazensko ovadili, vozilo so mu zasegli.

Nesreča s težjimi poškodbami
Okoli pol desetih zvečer je v Zagajškovi ulici 20-letnik s kolesom z motorjem izsilil prednost in povzročil prometno nesrečo. V trčenju se je lažje poškodoval, njegova 18-letna sopotnica pa huje. Tudi on je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, policisti ga bodo zaradi nevarne vožnje kazensko ovadili. (AD)

 
Štajerski val v sliki