julij 7, 2016

Bežal pred policisti in pristal v jarku

Policisti so v Celju včeraj ustavili kar dva mladeniča, ki sta vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Oba sta povzročila prometno nesrečo, prvi med begom pred policijo, drugi pri izsiljevanju prednosti.

Pred policisti je bežal z neregistriranim avtomobilom. (Fotografija je simbolična)

Brez izpita in z neregistriranim avtom
Na Gajih v Celju so policisti želeli ustaviti 24-letnega voznika osebnega avtomobila. Njihovih znakov ni upošteval, pač pa je zapeljal mimo in s pospešeno hitrostjo vozil pred policijskimi vozili v smeri Frankolovega. Zaradi neprimerne hitrosti je zapeljal s ceste v jarek. Policisti so ugotovili, da je vozil neregistrirano vozilo in da ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu ga bodo kazensko ovadili, vozilo so mu zasegli.

Nesreča s težjimi poškodbami
Okoli pol desetih zvečer je v Zagajškovi ulici 20-letnik s kolesom z motorjem izsilil prednost in povzročil prometno nesrečo. V trčenju se je lažje poškodoval, njegova 18-letna sopotnica pa huje. Tudi on je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, policisti ga bodo zaradi nevarne vožnje kazensko ovadili. (AD)