marec 17, 2016

Bisol del 50-milijonskega posla v Belorusiji

Skupina BISOL Group iz Prebolda je uspela na razpisu za postavitev 58-megavatne sončne elektrarne v Belorusiji. V konzorciju izbranih družb bo odgovorna za 70 odstotkov projekta, ocenjenega na 50 milijonov evrov.

Bisol elektrarne postavlja na vseh koncih sveta. (Foto: Bisol group)

Največji partner
Bisol je edini proizvajalec fotonapetostnih modulov in nosilnih konstrukcij za sončne elektrarne v Sloveniji in eden od petih največjih v Evropi. Kot so sporočili iz družbe, so ta teden prejeli uradno potrditev beloruskega energetskega giganta Belorusneft, da so uspeli na razpisu za postavitev sončne elektrarne, moči 58 MW. Bodo največji partner pri projetu, zadolženi za realizacijo 70 odstotkov del. Svečani podpis pogodbe pričakujejo še ta mesec, elektrarno na jugu Belorusije na več kot 100 hektarjev veliki površini naj bi postavili do sredine prihodnjega leta.

Obetavni rezultati
Preboldsko podjetje svoje izdelke prodaja v več kot 64 držav po vsem svetu. Lani je zaradi konsolidacije podjetja in izboljšanja razmer na mednarodnem fotovoltaičnem trgu zabeležil 64-odstotno rast prodaje. Tudi letošnja napoved je obetavna. Dosedanji rezultati prodaje so že za 45 odstotkov presegli lanskoletne tak čas. Pravijo, da imajo proizvodne kapacitete polno zasedene. (AD)