april 1, 2020

Bistričani hostel odstopili zdravstvenim delavcem

V občini Bistrica ob Sotli imajo trenutno 3 uradno potrjene okužbe z novim koronavirusom. Med okuženimi je tudi član štaba civile zaščite. Za zašito občanov so naročili 1000 dodatnih mask, hostel Gabronka pa brezplačno odstopili zdravstvenemu osebju.

Hostl so v znak solidarnosti brezplačno odstopili zdravstvenikom. (Foto: Občina Bistrica ob Sotli)

Župan Debelak: Nisem pozitiven
Okužba z novim koronavirusom je bila pred časom potrjena tudi pri enem izmed članov tamkajšnjega štaba civilne zaščite, kar je med Bistričani povzročilo pravi preplah. Znake okužbe je kazal tudi župan Franjo Debelak, ki pa je po včerajšnjem prejemu rezultatov testiranj z olajšanjem povedal, da je bil test negativen. Kljub temu vsi, ki so bili v stiku z okuženim, zaradi možnosti pojava okužbe še naprej ostajajo v karanteni, razlaga Debelak:

Debelak občane še naprej poziva k spoštovanju navodil pristojnih služb, hkrati pa zagotavlja, da bodo pomagali vsem, ki bodo pomoč potrebovali.

Zagotovljenih 1500 mask
Na občini so z občinskim štabom civilne zaščite že ob začetku krize sprejeli niz preventivnih ukrepov za zajezitev virusa. Veliko pozornosti so vseskozi namenjali opremljenosti z zaščitnimi maskami, ki so jih sprva šivali kar sami. Prvih 50 je za pripadike civilne zaščite zašila domačinka Jožica Kramer. V teh dneh so na občini zagotovili 500 dodatnih zaščitnih mask, pričakujejo pa jih še 1000, saj želijo, da bi vsak občan dobil svojo masko, razlaga Franjo Debelak.

Župan je v prizadevanjih za pomoč pri zajezitvi koronavirusa pohvalil tudi prizadevnost prostovoljcev in izpostavil, da jih je trenutno v pripravljenosti 17, predvsem za pomoč predvsem starejšim občanom.

 Prvih 50 mask je ob začetku krize zašila domačinka Jožica Kramer. (Foto: fb Franjo Debelak)

Hostel odstopili zdravstvenim delavcem
V času širjenja novega koronavirusa se je občina na pobudo Mladinskega društva Bistrica ob Sotli odločila, da sobe Hostla Gabronka brezplačno ponudijo zdravstvenim delavcem. "Mnogi namreč živijo s starši, starimi starši ali z bolniki, torej s tistimi, ki jih virus najbolj ogroža, pri iskanju začasnih nastanitev pa imajo nemalo težav. V hostlu je trenutno nastanjena zdravnica iz Maribora, ki službuje v Splošni bolnišnici Brežice," pravi predstavnik društva Andrej Černelč in dodaja, da bodo po potrebi bivanje v Gabronki zagotovili še trem do štirim zdravstvenim delavcem. (SP)

 Hostel Gabronka postaja zatočišče za zdravstvenike. (Foto: občina Bistrica ob Sotli)