september 10, 2019

Bistričani v prenovo kulturnega doma

V Bistrici ob Sotli bodo letos dobili sodobnejši kulturni dom in večjo knjižnico. Gre za eno največjih naložb zadnjih let, ki bo občino stala dobrih 200 tisoč evrov.

Kulturni dom v Bistrici ob Sotli bo dobil še lepšo podobo. (Foto: občina Bistrica ob Sotli)

Kulturniki si zaslužijo najboljše
Občina Bistrica ob Sotli se je za prenovo kulturnega objekta odločila, ker so sedanji prostori zastareli, knjižnica pa pretesna. Na javnem razpisu je med dvema ponudnikoma delo dobilo najcenejše podjetje SL-inženiring Boršt d. o. o., ki je občini že prenovilo Sušilnico. Župan Franjo Debelak je z gradbincem včeraj podpisal pogodbo za izvedbo del. "Dela zajemajo ureditev prostorov za knjižnico na podstrešju kulturnega doma, obnovo ostalih prostorov in dvorane kulturnega doma. Prav tako bo omogočen dostop z dvigalom v obstoječih prostorih Sušilnice," razlaga župan Debelak:

 

V kulturnem domu bodo svoje prostore dobila tudi lokalna društva, ki po županovih besedah skrbijo za zelo živahen kulturni utrip kraja, zato si za svoje ustvarjanje zaslužijo čim boljše pogoje delovanja. Dela naj bi izvedli še v letošnjem letu, vrednost pogodbe je 205 tisoč evrov z DDV-jem. Gre za eno največjih naložb občine Bistrica ob Sotli v zadnjih letih, za katero je denar zagotovila v občinskem proračunu. (SP)

 

Galerija slik