maj 3, 2019

Bistriški mladinci prevzemajo Hostel Gabronka

Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli je pred velikim izzivom. Od občine Bistrica ob Sotli namreč prevzema upravljanje Hostla Gabronka, v katerem je 20 ležišč. Načrte o upravljanju hostla bodo razkrili na jutrišnji priložnostni slovesnosti.

Mladi Bistričani želijo v delovanje hostla vključiti tudi lokalno okolje. (Foto: MD Bistrica ob Sotli)

Hostel bo popestril utrip kraja
Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli bo z bistriško občino podpisalo pogodbo o upravljanju Hostla Gabronka. S tem bo društvo tudi uradno prevzelo odgovornost za vodenje objekta z 20 ležišči, ki naj bi prve goste prevzel predvidoma čez približno mesec dni. „Na tokratnem dogodku bomo predstavili, kako je občina prenovila stari objekt in v njem uredila mladinski hotel, ter kakšne načrte imamo z njim,“ napoveduje predstavnik društva Andrej Černelč:

Mladinsko društvo načrtuje, da bodo v mladinskem hotelu poleg kulturnih dogodkov tudi razne skupinske aktivnosti, konference, izmenjave in drugi projekti. Gostje v Gabronki bodo po besedah Černelča pogosto uporabljali tudi druge bistriške objekte in obiskovali ponudnike, kot so gostinci, trgovci in lokalni pridelovalci. Nove nastanitvene kapacitete bodo tako koristile celotnemu kraju. 

Vključevali bodo lokalno okolje
Sobotni večer pa bo imel še en vsebinski poudarek, s katerim želijo po besedah Černeča sporočiti, da bo Hostel Gabronka živel z lokalnim okoljem. Skupina mladih bistriških prostovoljk in prostovoljcev je v okviru projekta (Na)brane dobrote pritegnila k sodelovanju nekatere ponudnike sonaravno pridelanih dobrin iz njihovih krajev, razlaga Černelč: 

Ponudnike bodo na neformalnem druženju ob mizi dobrot predstavili tudi obiskovalcem, prav tako jim bodo razkazali obnovljene in opremljene prostore Gabronke. Dogodek bodo popestrile pevke iz vokalne skupine LaVita. (SP)

PODOBNE VSEBINE:
V Bistrici ob Sotli urejajo hostel

Galerija slik