Bistvo nazdravljanja globok pogled v oči

31.12.2015

Penina naj bo postrežena v visokih kozarcih v obliki podaljšanega tulipana.

S čim boste nazdravili letu 2016? „Pri nazdravljanju je najpomembnejši globok in iskren pogled v oči,“ poudarja specialistka za vinarstvo Tadeja Vodovnik Plevnik. Izbor pijače torej ni najpomembnejši, a ob silvestrovem je gotovo najpopularnejša penina.

Praznično vino
Peneča vina izvirajo iz Francije, kjer jih poznajo že od leta 1660. Z njimi slavimo majhne in velike praznke, zato ni naključje, da je penina stalnica ob vstopu v novo leto. A z njo, tako kot z ostalimi alkoholnimi pijačami, nikakor ne pretiravajte. Pa veste, kako jo ravno prav ohladiti, v kakšnem kozarcu jo postreči in h katerim jedem? Darko Bezenšek je o tem povprašal specialistko za vinarstvo Tadejo Vodovnik Plevnik. Prisluhnite v spodnjem posnetku.

Tadeja Vodovnik Plevnik o penini




Štajerski val v sliki