maj 28, 2015

Bliža se Poletje v knežjem mestu

Čez nekaj dni se bo v Celju znova začelo Poletje v knežjem mestu. Projekt, s katerim Celjani bogatijo poletno kulturno dogajanje v mestu.

Program letošnjega Poletja v knežjem mestu so na Mestni plaži predstavili Milena Čeko Pungartnik in Jerneja Kolar iz Zavoda Celeia ter Vlado Koželj iz celjske občine.

Poletje prinaša več kot sto dogodkov
Poletje v knežjem mestu prinaša več kot sto različnih dogodkov, ki se bodo zvrstili na že znanih lokacijah po mestu. Obnovljeno mestno jedro pa je organizatorjem letos omogočilo tudi, da so dodali dva nova prireditvena prostora. Eno prizorišče bo pred Mestnim kinom Metropol, drugo pa na dvorišču Knežjega dvorca, ki bo namenjeno ljubiteljem klasične glasbe. Sicer pa se v sklopu prireditev Poletja v knežjem mestu obetajo številni koncerti različnih glasbenih zvrsti, gledališke predstave, plesni dogodki in vodeni ogledi mesta. Vrhunec dogodkov bo dvodnevna prireditev Dežela Celjska vabi, ki bo zadnji vikend v avgustu. Takrat bosta mestno jedro in Stari grad oživela v duhu srednjega veka. Osrednji program projekta je pripravil Zavod Celeia, vsebinsko pa ga poleg vseh sodelujočih sooblikuje tudi celjska ljubiteljska kultura. (NS)