februar 9, 2017

Bo Celje gostilo čebelarje z vsega sveta?

Čebelarska zveza Slovenije bo kandidirala za organizacijo 47. Svetovnega čebelarskega kongresa APIMONDIA leta 2021 v Celju. Slovenski čebelarji, ki so v svetu zelo cenjeni, so prepričani, da imajo dobre možnosti za uspeh. 

Letošnji svetovni kongres čebelarjev gosti Turčija, Slovenija pa bo kandidirala za organizacijo kongresa leta 2021. (Fotografija je simbolična.)

Občina Celje bo pokroviteljica
Svetovni čebelarski kongres APIMONDIA je velik dogodek, ki se ga bodo udeležili čebelarji iz več kot 100 držav po svetu. Po besedah Petra Kozmusa iz Čebelarske zveze Slovenije bo imel dogodek izjemen pomen ne le za čebelarsko panogo, pač pa tudi za državo gostiteljico in občino, v kateri ga bodo organizirali. Izbrali so Celje, kjer na Celjskem sejmišču že več let vsako pomlad organizirajo čebelarski sejem Api Slovenija. Od dogodka, ki bo privabil ne le čebelarje, ampak tudi obiskovalce z različnih koncev sveta, si lahko veliko obetata tudi slovenski in lokalni turizem. „Obiskovalci bodo prišli ne le za čas kongresa, ki traja pet dni, ampak bodo ostali teden ali dva. Ogledali si bodo bližnje in daljne turistične znamenitosti, zato je to odlična priložnost,“ razlaga Kozmus. Občina Celje ima velika pričakovanja, zato se je odločila, da bo pokroviteljica kandidature za organizacijo kongresa, prispevala bo 25.000 evrov. Več o svetovnem čebelarskem kongresu in prizadevanjih za razglasitev Svetovnega dneva čebel, lahko Petru Kozmusu prisluhnete v spodnjih posnetkih. (NS)

Datoteke

PETER KOZMUS O SVETOVNEM ČEBELARSKEM KONGRESU

PETER KOZMUS O SVETOVNEM DNEVU ČEBEL