april 26, 2017

Bo konjiški bazen poleti sameval?

To poletje osvežitev na bazenu v Slovenskih Konjicah najverjetneje ne bo mogoča. Potreben je temeljite obnove. Z bazenom upravlja komunalno podjetje, njegova lastnica pa je občina, ki bo dokončno odločitev sprejela v naslednjih dneh.

Na konjiškem bazenu zadnja leta ni bilo nikoli pretirane gneče. Kljub temu so lanske in predlanske govorice o zaprtju bazena med domačini povzročila številna negodovanja.

Čez kakšno leto ali dve manjši bazen?
Nekaj desetletij staro kopališče v Slovenskih Konjicah je bilo zadnja poletja slabo obiskano. Kljub relativno nizki vstopnini so poletne urice tam preživljali le redki Konjičani, prihajali so predvsem obiskovalci iz Poljčan, Slovenske Bistrice in Celja. A tudi teh ni bilo veliko. Obisk je prav tako klestilo muhasto vreme. Tako je bazen vsako leto ustvarjal izgubo - med 50 in 60 tisoč evrov. Pokrila jo je občina. Upravljavec kopališča je Javno komunalno podjetje Slovenske Konjice, direktor Franc Dover je jasen:"Bazen je nevaren! Potreben je temeljite prenove. Skrajni čas je, da se občina, ki je njegova lastnica, odloči, kako naprej. Pričakujem, da bo javnost z odločitvijo seznanila kmalu." Župan Miran Gorinšek priznava, da so v dilemi. Posvetovali so se s strokovnjaki, ki so potrdili, da je objekt nevaren: "Ni le nevaren, ampak tudi potraten. Izgube vode so izjemno velike. Razmišljamo, da bi uredili manjši bazen, ki bi služil za rekreacijo. Letos občina denarja v ta namen ne more zagotoviti," pojasnjuje župan Gorinšek. Njegovi celotni izjavi prisluhnite v spodnjem posnetku. (BF)

Datoteke

ŽUPAN MIRAN GORINŠEK O BAZENU