december 19, 2018

Bo Peter Smole Mladi manager leta?

Združenje Manager je direktorja podjetja GKN Driveline Petra Smoleta uvrstilo v finalni izbor za naziv Mladi manager leta 2018. Ime zmagovalca bodo med tremi finalisti razkrili januarja, mi pa smo uspešnega direktorja že zdaj povabili k razmišljanju o uspehu.

Za Petra Smoleta se uspeh ne meri v denarju, temveč v dejanjih. Slovenci smo po njegovem mnenju zelo uspešen narod, le ščepec optimizma nam manjka.

O osebnem uspehu in uspešnih Slovencih
39-letni Peter Smole je direktorsko funkcijo v družbi GKN Driveline, ki v Zrečah zaposluje približno 450 ljudi, prevzel pred približno tremi leti. Podjetje je specializirano za proizvodnjo avtomobilskih delov. V času njegovega direktorovanja so dvignili rast prodaje za 42 odstotkov in pridobil nove kupce, med njimi tudi znane avtomobilske gigante kot so Jaguar, Mercedes, Ford in Volvo. Združenje Manager je v finalni izbor poleg Petra Smoleta uvrstilo še Filipa Remškarja, direktorja podjetja Smart Com in Igorja Verstovška, prokurista v podjetju Cosylab. Zmagovalca bodo razglasili 30. januarja v Ljubljani. Peter Smole je za naš radio povedal, da že nominacijo doživlja kot uspeh, zato smo ga vprašali, kaj je zanj uspeh in kaj je ključno za doseganje uspeha? Smo Slovenci uspešen narod? Si ob vstopu v novo leto zastavlja nove cilje? Z njim se je pogovarjala Barbara Furman: