oktober 15, 2020

Bo pošto v Vitanju prevzela kmetijsko-gozdarska zadruga?

Pošta Slovenije svojo poslovalnico umika iz Vitanja. Kmetijsko-gozdarska zadruga, ki ima v Vitanju svojo poslovalnico, načrtuje, da bi prevzela poštne storitve v okviru pogodbene pošte.

V konjiški kmetijsko-gozdarski zadrugi so pogovore s Pošto Slovenije začeli takoj, ko so izvedeli, da pošta poslovalnico umika. (Foto: Štajerski val)

Pošta Slovenije zaradi racionalizacije poslovanja v številnih krajih ukinja svoje poslovalnice. Tudi v Vitanju. Zato želijo tam urediti pogodbeno pošto. Minuli teden so se srečali predstavniki Pošte Slovenije in Kmetijsko-gozdarske zadruge Slovenske Konjice. Direktor zadruge Stane Levart je po sestanku dejal, da je zadruga s svojo trgovino v Vitanju zelo resen ponudnik prostorov, kjer bi se poštne storitve lahko korektno izvajale:

Levart pričakuje, da bo pošta svojo odločitev zbrala v roku meseca dni. Če ne bo zapletov, bi lahko pogodbena pošta v Vitanju zaživela prvega februarja prihodnje leto.

Storitve, kot je pošta, pomembne
Ob tem pa vitanjski župan Slavko Vetrih poudarja, da so storitve – kamor sodi tudi pošta – zelo pomembne za kraj ter da ima v Vitanju pošta poseben pomen, saj so pred leti že ostali brez banke:

Tega, pravi Vetrih, so zelo veseli. Ob tem pa dodaja:

Ob tem Vetrih pravi še, da je Kmetijska zadruga zelo resen partner in verjame, da se bo zadruga tudi opravljanja poštnih storitev lotila tako uspešno kot svojih drugih dejavnosti. (TMG)