november 12, 2018

Bo Rogaška Slatina dobila županjo?

V Rogaški Slatini bodo na županskih volitvah prihajajočo nedeljo odločali, ali bo občino prihodnja štiri leta morda vodila ena izmed 100 žensk, ki v naši državi kandidirajo na letošnjih lokalnih volitvah. Za župansko funkcijo se v slatinski občini poteguje Andrejka Flucher.

Andrejka Flucher je v preteklosti že kandidirala za županjo občine Rogaška Slatina. (Foto: FB Andreja Flucher)

Rogaška Slatina je ena izmed 60 slovenskih občin, kjer bo zmagovalec županskih volitev znan že v prvem krogu, za funkcijo se namreč potegujeta le dva kandidata. Poleg aktualnega župana Branka Kidriča si želi na županski stolček sesti še Andrejka Flucher iz SD. Flucherjeva, ki je zadnje tri mandate občinska svetnica, v preteklosti pa se je že borila tudi za župansko funkcijo, o razlogih za tokratno kandidaturo pravi:

Flucherjeva pravi, da je projekte, ki jih je zastavila, zasnovala tako, da bo z njimi stavbe napolnila z ljudmi, programi in vsebinami. Pri tem razlaga:

Andrejka Flucher je tudi zagovornica participatornega oziroma sodelovalnega proračuna. Pravi, da so potrebe ljudi v mestnem delu občine drugačne kot potrebe tistih, ki živijo na podeželju. Izpostavlja gradnjo pločnikov, prometnih ogledal …, majhne stvari, kot pravi, a vendar pomembne za lokalno skupnost. S tako obliko proračuna bi po njenem mnenju ljudem dali možnost, da uresničijo svoje potrebe. (NS)