januar 23, 2019

Bodo v šentjurski Resevni po novem stanovanja?

Pri Resevni, enemu najbolj markantnih objektov v središču Šentjurja, brnijo delovni stroji. Objekt, ki nikakor ne zaživi, kot bi si Šentjurčani želeli, je na dražbi že pred časom kupil domači podjetnik, kaj načrtuje v njem, medijem ne razkriva. Slišati pa je, da bo med drugim uredil več stanovanj, po katerih je v Šentjurju veliko povpraševanje.

Številni se sprašujejo, kakšna bo prihodnost tega nekoč zelo popularnega objekta na šentjurskem Mestnem trgu. (Foto: Štajerski val)

Obnova in nove vsebine?
Blagovnica Resevna je zapuščina nekdaj uspešnega podjetja Resevna, ki je pristalo v stečaju. Na dražbi konec leta 2017 je objekt kupil šentjurski podjetnik, avtoprevoznik Boštjan Maček. Zanj je odštel dober milijon evrov. V stavbi so zdaj poslovni prostori, večinoma za trgovinsko dejavnost – nekatere so že spraznili, v nekaterih so še najemniki. Iz objekta sta se na drugi lokaciji na primer že odselili trgovini Petka in Salon pohištva Biooprema. Kot je slišati, Maček načrtuje celovito obnovo stavbe, v zgornjih nadstropjih naj bi uredil stanovanja, v spodnjem pa prostore za poslovno in gostinsko dejavnost. V okolici objekta je že videti delovne stroje, zato smo o načrtih povprašali Mačka, ki pa nam ni želel dati nobene informacije. Odgovoril nam je le: »Bomo drugič o tem«.

Kot je videti, so del objekta že podrli, podrobneje o obnovi pa lastnik ne želi govoriti. (Foto: Štajerski val)

Tudi Hotel Žonta v rokah Šentjurčana
Spomnimo, da se boljši časi obetajo tudi za objekt v bližini Resevne – nekoč izjemno priljubljen hotel Žonta. Poročali smo že, da ga je na dražbi v začetku leta kupil prav tako domači podjetnik, Roman Moškotevc. Postopki nakupa in predaje lastništva naj bi bili končani do pomladi, kaj bo z objektom, ki je stal nekaj več kot 700 tisoč evrov, pa novi lastnik še ne razkriva, saj da preučujejo več možnosti. O tem smo podrobneje pisali TUKAJ. (AD)