januar 29, 2019

Bo Turška mačka spet odprla vrata?

Že precej let zapuščenemu hotelu Turška mačka v celjskem mestnem središču, se, kot kaže, obetajo lepši časi. Nekdaj priljubljeni hotel je namreč na javni dražbi dobil novega lastnika, ki pa še ostaja skrivnost.

Številne Celjane že več let žalosti pogled na nekdaj priljubljeni hotel v celjskem mestnem središču. (Foto: Radio Štajerski val)

Prodana tudi dela umetnika Spacala
Na včerajšnji javni dražbi je, po poročanju STA, stečajnemu upravitelju celjskega podjetja Domine nepremičnine Benjaminu Pačniku hotel Turška mačka uspelo prodati. To je bila druga dražba doslej. Izklicna cena je tokrat znašala nekaj več kot 520.000 evrov, med tem ko je tržna vrednost hotela ocenjena na 670.000 evrov. Stečajni upravitelj je sicer skupaj s hotelom prodal tudi dvoje pomičnih vrat in vitraž s tremi velikimi kompozicijami na stenah, ki jih je zasnoval akademski slikar Jože Spacal. Kdo je kupec Turške mačke in koliko je na koncu odštel zanjo, Pačnik ni razkril. Hotel je bil nekoč med Celjani in drugimi obiskovalci zelo priljubljena točka za druženje, v njem je bilo 24 sob in en apartma, v najboljših letih pa je imel 50 zaposlenih. (NS)