junij 18, 2018

Bodo na Vojniškem ostali brez pediatra?

V Zdravstveni postaji Vojnik, ki sodi pod okrilje Zdravstvenega doma Celje, naj bi s septembrom ostali brez pediatrinje. Za prebivalce na Vojniškem to predstavlja precejšnjo težavo, za katero pa na občini upajo, da jo bodo lahko rešili.

Pediatrinja iz Zdravstvene postaje Vojnik 1. septembra odhaja na delo v celjski zdravstveni dom. (Fotografija je simbolična.)

Pediatrov primanjkuje
Vojniškega župana Branka Petreta je o odhodu edine pediatrinje v Zdravstveni postaji Vojnik obvestila direktorica Zdravstvenega doma Celje Alenka Obrul. Zdravnica iz Vojnika odhaja na lastno željo, delala bo v celjskem zdravstvenem domu. To pomeni, da bodo morali starši na Vojniškem po novem otroke na pregled voziti v Celje, tam bodo morali opravljati tudi šolske preglede. Vojniški župan Branko Petre je prepričan, da v vojniški občini glede na število prebivalcev, pediatra potrebujejo. „Mi bomo sicer takoj objavili razpis za novega pediatra, vendar je verjetnost, da bomo do njega prišli takoj, majhna. Verjetno bomo potrebovali nekaj časa,“ pravi Petre. V torek se bodo skušali na sestanku z ravnateljicami vojniških šol, direktorico Zdravstvenega doma Celje in pediatrinjo dogovoriti, kako naprej in kako bodo v novem šolskem letu organizirali sistematske preglede. Ker pediatrov primanjkuje, na vojniški občini razmišljajo tudi o koncesiji, a po tehtnem premisleku. Podrobneje o tej temi vojniškemu županu Branku Petretu prisluhnite v spodnjem posnetku. (NS)

Datoteke

Župan Branko Petre o odhodu pediatrinje